Predsjednik Sabora Petrov zaključio da nedolaska na posao, kao u Saboru, nema kod privatnika

Gost emisije Nedjeljom u dva je predsjednik Sabora Božo Petrov. Pregovori s HDZ-om, sastav Vlade te pokušaj vraćanja digniteta Saboru neka su od tema emisije.

“Logično je da nećete biti s tim partnerom ako se ne drži dogovora”, kazao je predsjednik Sabora Božo Petrov na početku emisije odgovarajući na pitanje je li istina da je u svojim ranijim izjavama prijetio izlaskom Mosta iz Vlade.

Ponovio je svoj stav kako mu je neprihvatljivo da je Sabor prazan dok zastupnici primaju 16 tisuća kuna plaću.

“Od početka se zalažemo da zastupnici ipak cijene mjesto na koje dolaze raditi”, kazao je.

“Toga u privatnom sektoru nema”, dodao je i istaknuo da je dogovoreno da zastupnici koji ne dolaze na posao budu kažnjeni s oko 1500 kuna mjesečno.

“Uvijek ću pokušati na miran način riješiti probleme. Ako sam dobio garanciju, možemo pokušati na takav način. Cilj je vratiti dignitet Saboru i da zastupnici dolaze na radno mjesto”, kaže Petrov.

S obzirom da treba promijeniti više zakona, svjestan je da će proći dosta vremena da se počnu kažnjavati zastupnici koji ne dolaze na posao.

Prepirke sa zastupnikom Živog zida Ivanom Pernarom, kaže, ne doživljava kao nadmetanje u Saboru.

“Nisam doživio to kao nadmetanje između mene i Pernara. Drago mi je da je aktivan”, kaže Petrov ističući da je važno da se ne krši Poslovnik.

Petrov nije želio komentirati navode da je potpredsjednik Sabora iz redova HDZ-a Milijan Brkić plagirao diplomski rad.
“Držat ću se odgovornim za svoje, a ne za druge, odgovornost prepuštam onima koji su birali ljude na to mjesto”, rekao je Petrov.

Tvrdi da Ivica Relković nema presudan utjecaj na politiku Mosta te da u stranci ne postoji netko tko je siva eminencija.

“Nitko u Mostu ne govori drugima što treba raditi i govoriti. S Ivicom Reljkovićem se čujem isto onoliko koliko s Kovačićem ili Grmojom”, kazao je.

Tvrdi da nema ništa protiv toga se se moli pred bolnicama niti protiv gay parada, ali, ako bi se one održavale unutar prostora crkve, to bi, kaže bila provokacija: “Oni koji mole mi ne smetaju, ne smetaju mi ni gay parade. Ako se to radi na civiliziran način, na način da ne ugrožava nekog drugog.”

Ipak, smetala bi mu gay parada unutar crkve.

“Ako bi to bilo ispred Crkve na ulici, ne vidim problem. Unutar crkvenog prostora bila to bi bila provokacija”, kazao je Petrov.

“Nismo se odrekli Dubravke Jurlina Alibegović. Nije, to da ona nije dobro radila svoj posao, bio je problem što smo morali izabrati da ministar i potpredsjednik Vlade bude ista osoba, to je razlog. Daleko od toga da Dubravka nije stručna. Nažalost, morali smo se odlučiti”, kazao je Petrov.

Govoreći o Mostovom prijedlogu da se smanji pristojba HRT-a s 80 na 65 kuna kazao je da će nekim skupinama ljudi biti bolje jer im i 15 kn mnogo znači, posebno umirovljenicima. Obiteljima to neće puno značiti. Drugi razlog je da je to korak prema strukturnim promjenama u HRT-u, dodaje.

Odgovarajući na upit izjavio je i da nije istina da nema stav oko bivšeg ministra Zlatka Hasanbegovića nego da ga o tome nitko nije pitao. Trebalo je uvesti reda u poslovanje i financiranje neprofitnih udruga, rekao je Petrov i dodao da tom dijelu podržava Hasanbegovića, ali smatra da je bio netaktičan.

Facebook Komentari