I Plenković je naznačio mogućnost sastavljanja Vlade bez MOST-a, evo kojih je to 76 ruku

Četiri saborska zastupnika, članova budućeg kluba stranke Milana Bandića u Saboru, dali su večeras svoje potpise za podršku Andreju Plenkoviću za sastavljanje Vlade, potvrđeno je Večernjem listu.

Riječ je o članu predsjedništva HSU-a Kažimiru Vardi, nezavisnom gradonačelniku Đurđevca Željku Lackoviću, gradonačelniku Petrinje, Reformistu, Darinku Dumboviću i Ermini Ljekaj Prljaskaj, zastupnici albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

Dvojica gradonačelnika izabrana su u Sabor s koalicijskih lista koje je predvodila stranka Milana Bandića.

U saborski klub pridružit će im se još dva zastupnika manjina i to Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine te Robert Jankovics, zastupnik mađarske nacionalne manjine, piše Večernji list.

Potvrđeno je i da je 5 HSS-ovaca već dalo potpise Plenkoviću za mandatara, tako da se kalkulira da već ima 76 potpisa, bez Mostovih. šef HDZ-a je i sam u obraćanju javnosti nakon današnje runde spomenuo mogućnost odlaska po mandat i bez MOST-a.

Kako se već sada iz medijskih kalkulacija može iščitati, riječ je o 62 (HDZ i Glasnović), 5 HSS-a, 6 oko stranke Milana Bandića, te se u kuloarima spominje i još tri od zastupnika koji su izišli na izbore u koaliciji sa Živim zidom, kao i predstavnik Roma, tako da i bez potpisa srpske i talijanske manjine Plenković ima 76 potpisa za mandatara.

Finale HDZ-a i Mosta, Plenković: U ponedjeljak idem s potpisima Predsjednici – s vama ili bez vas

Facebook Komentari