4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo El Cajon: Prosvjedi u SAD-u zbog novoga policijskog ubojstva nenaoružanog Afroamerikanca

El Cajon: Prosvjedi u SAD-u zbog novoga policijskog ubojstva nenaoružanog Afroamerikanca

Prosvjednici u južnom kalifornijskom gradiću El Cajonu, 25 kilometara sjeveroistočno od San Diega, zatražili su provođenje istrage nakon što je policajac u pucnjavi ubio nenaoružanog crnca, izvješćuje Reuters i dodaje da je novi prosvjed počeo nakon su se u posljednja dva tjedna u dva američka grada dogodili slični incidenti koji su izazvali slične reakcije.

U najnovijem incidentu dva policajca odazvala su se na poziv u kojem je rečeno da se jedan Afroamerikanac, u dobi od tridesetak godina, ne ponaša prisebno. Policija nije mogla odmah identificirati žrtvu, ali lokalni aktivisti i prijatelji tvrde da je riječ o Alfredu Olangu, rođenom u Ugandi. Tvrde da je bio mentalno bolestan i da je možda u trenutku incidenta imao napadaj.

Policajci su oko dva sata pronašli Olanga iza jednog restorana i naredili mu da izvadi ruku iz džepa, no on je to odbio. Prema policijskom izvješću, nervozno je hodao gore-dolje i odjednom iz prednjeg džepa hlača izvukao neki predmet i s obje ruke ga uperio u policiju. Policajci su istodobno pucali. Oružje na mjestu zločina nije pronađeno, a nije objavljeno koji je predmet Olanga izvukao iz džepa, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike