Ostojić: SDP je stožerna stranka ljevice, fulali smo kod civilnog društva i sindikata

Gost Dnevnika u 18 na N1 bio je kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić.

Vi se zauzimate za daljnju demokratizaciju SDP-a, predlažete da se i ostali dužnosnici biraju po principu ‘jedan član, jedan glas’. Čime ćete uvjeriti članstvo da ste vi osoba za to?

Jedna od glavnih kritika Milanoviću je to da nije donio novi program SDP-a. Treba li SDP-u novi program i kakav?

Kad napišete program to je knjiga, a važnije je govoriti o politikama. Važno je obrazovanje i znanje kao prioritet. Želim da to bude jedna od naših važnih politka. SDP osim programskih dokumenata, kojih nema dugo, treba se zalagati za čiste politike.

Treba li SDP ići lijevo ili prema centru?

SDP-u prigovaraju da ne može ići lijevo jer tamo nikad nije bio, a ja kažem da je SDP stožerna stranka ljevice. Civilno društvo i sinidikati su naši partneri i tu smo fulali. Moramo s njima zajedno raditi i surađivati. Možemo se boriti i u sabornici i diplomatskim domjencima, ali ako treba i izaći na ulicu. Mora se čuti naš glas.

Prigovaraju vam da ste slični Milanoviću?

Ja sam potpredsjednik SDP-a koji je dobio 1920 delegata. Ja sam od 1990. u SDP-u pa su mogli reći da sam i desna ruka Račana i Milanovića. Odgovornost je preuzeo za izbore, a sad dolazi novo doba, možemo krenuti u novi početak.

Koga vidite u drugom krugu?

Smatram da je demokratski što imamo 8 kandidata. Ja sam pozvao na fer brobu i ne razmišljam o tome tko će u drugi krug. Važnije je govoriti o politikama i programima.

Kakva ćete biti oporba?

Ako budu eksperimentirali onda mogu biti sigurni da nećemo stajati sa strane. SDP će i u Saboru i na drugim područjima koristiti priliku da ukaže na greške. Podržat ćemo dobro, ali i biti kritični ako budu predlagali stvari kako zadnji put.

TAGGED:
Share This Article