Bandić, Čačić i Vulin još nisu razgovarali s HDZ-om ni s MOST-om, čeka se razvoj situacije

Na Pantovčaku su bili i Milan Bandić i Radimir Čačić.

‘Budući da je to ustavna obaveza i procedura koja nalaže da se obavi razgovor rekli smo i svoj stav – klub zastupnika koalicije ‘Za premijera’ će programski surađivati s budućim mandatarom i Vladom. Očekujemo završetak razgovora HDZ-a i Mosta, nakon toga i razgovore s HDZ-om. Suradnja može biti samo programska. Potporu ne možemo davati kad još nismo obavili razgovor. Budući da Most i HDZ nisu završili razgovore nakon toga vjerojatno slijede razgovori s ostalim strankama, ako budu potrebni mi smo tu’, rekao je Bandić.

Na pitanje koliko će ljudi biti u Klubu zastupnika Bandić je rekao da će biti iznenađenje.

Čačić je rekao da su Reformisti nakon prošlog izbornog ciklusa dali podršku Milanoviću, a nakon toga dali su šansu Oreškoviću koji to, kaže Čačić, nije iskoristio.

‘Ovaj put očekujemo, što naravno ne znači da će se desiti, nakon kruga razgovora s Mostom i manjinama da će se otvoriti i razgovori s drugim strankama i ako nam budu prihvatljive temeljne odrednice tada smo apsolutno otvoreni za suradnju’, rekao je Čačić.

‘Mi smo rješenje, mi ne očekujemo ništa. Očekujem da se formira Vlada’, odgovorio je Bandić na pitanje zašto očekuju da će ih HDZ zvati na razgovore.

‘Neka gospoda završe pregovore, nakon toga očekujem pregovore s parlamentarnim stranaka pa i našim klubom. Nakon tih pregovora ćemo se odrediti. 2 i 2 je 4’, rekao je Bandić.

‘U ovome trenutku nitko nema naš potpis, nismo nikome dali potporu. Odgovornost je sada na HDZ-u i Mostu i kako stvari stoje u ovom trenutku HDSSB nikome nije dao potpis, nismo ništa obećali’, rekao je nakon konzultacija Dragan Vulin i dodao da im je posebno važno kakvi će projekti biti u programu vlade.

‘Jedino što mogu reći je da nećemo biti destruktivni nego konstruktivni, a Slavonija i Baranja će biti na prvom mjestu’, poručio je Vulin.

Facebook Komentari