Davor Bernardić predao kandidaturu za šefa SDP-a

Predsjednik GO SDP-a Zagreb, Davor Bernardić, predao je kandidaturu za predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske, u središnjici stranke na Iblerovom trgu u 10 sati.

Prije predaje kandidature, Bernardić je komentirao svoju kandidaturu. Zahvalio se svima koji su mu dali potporu, a dodao je i da on nema svoj izborni stožer.

“Ja sam sam svoj stožer. Želim vratiti SDP na vlast. Hrvatskoj treba desetljeće demokracije i povratak SDP-a ljudima. To je moj program”, kazao je Bernardić za N1.

Svojom komparativnom prednošću smatra različitost od dosadašnjeg šefa stranke, Zorana Milanovića.

“I Hrvatskoj i SDP-u je potrebna prava promjena, ali nije im potrebno novo lice. Potreban je spoj mladosti i iskustva, koji ja posjedujem. Politiku doživljavam kao poziv”, kazao je Bernardić, dodavši da je vrijeme da njegova generacija, tridesetogodišnjaci, postanu aktivni u politici i zalažu se za sprečavanje iseljavanja mladih ljudi, koji posao traže izvan Hrvatske.

Očekuje da će dobiti većinu glasova svih članova i plasirati se u drugi krug izbora, ukoliko do toga dođe. Osim toga, dodao je da kandidatura za predsjednika SDP-a ne znači da odustaje od kandidature za gradonačelnika Grada Zagreba.

“Dvaput sam uvjerljivo pobjeđivao na unutarstranačkim izborima u Zagrebu. Spreman sam za kandidaturu i na Zagrebu ćemo pokazati svoju snagu”, kazao je Bernardić.

Podsjetimo, nakon što je dosadašnji čelnik stranke Zoran Milanović izjavio da se na tu funkciju više neće kandidirati, za njegovu poziciju dosad su se prijavili Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Davor Bernardić, Domagoj Hajduković, Vesna Škulić, Gordana Sobol i Karolina Leaković.

Prvi krug izbora bi se trebao održati 19. studenog, i to po načelu “jedan član, jedan glas”. Drugi krug bit će tjedan dana poslije, a konvencija na kojoj će se birati ostala stranačka tijela održat će se 3. prosinca.

Share This Article