Otpočetka je politička pozadina prosvjeda na Filozofskom: bili su tu Ostojić, Budak, Kolarić…

“U vremenu u kojemu živimo, mogući su ekscesi, čak i terorizam. Ja moram štititi zgradu od nepoželjnih ekscesa. Povezano je da su se pojavili zaštitari nakon raspuštanja studentskog zbora”, kazao je dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić u emisiji Otvoreno na HRT-u.

Gostovali su i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Srećko Tomas, profesorica Vesna Vlahović-Štetić s Filozofskog fakulteta, akademik Mislav Ježić te Nikica Kolar, dosadašnji predstavnik Studentskog zbora u Vijeću Filozofskog fakulteta.

“Nadam se da ne smatrate studente teroristima”, rekao je Nikica Kolar. Ova ja izjava također zgrozila profesoricu Vlahović-Štetić, koja je čitavu emisiju objašnjavala da dekan nastoji opstruirati vlastitu smjenu autokratskim vođenjem fakulteta i sjednica njegova vijeća.

“Policija nije rekla da mi trebaju zaštitari, to je moja procjena. I plenum je pokazao da je cilj da me se onemogući u djelovanju”, rekao je također Previšić, a dodao je i kako su na Fakultetu osvanule fotomontaže, na kojima se vidi kako su on i rektor Damir Boras na koljenima pred egzekutorima terorista ISIS-a.

“Vi znate bolje od nas tko ih je napravio”, kazao mu je Kolar, naglašavajući da se Plenum od početka jasno ograđuje protiv nasilja. No, Previšić je objasnio i zašto nije dopustio da se održava na FF-u.

“Plenum je fantomsko tijelo koje ne postoji u statutu i ni u jednom aktu”, kazao je dekan.

Mislav Ježić je optužio studente u Vijeću da su marionete plenuma, političkog tijela, te “objasnio” zakulisne političke igre.

“Od početka je jasno da je pozadina politička. Jučer na plenumu su bili i Ranko Ostojić i Aleksandra Kolarić. Tu je i Neven Budak, koji je bio dekan našeg fakulteta, a srozao je razinu studija kao nitko prije njega”, kazao je Ježić. Kazao je također da puno ljudi nije zapravo došlo na plenum, nego se na parkiralištu Filozofskog fakulteta našlo slučajno, dok su šetali svoje pse.

Facebook Komentari