Nenajavljeni sastanak: Petrov nakon Runtića u MOST-ov klub želi i Aleksića iz Udruge Franak

Danas je održan nenajavljeni sastanak Bože Petrova i predstavnika Udruge Franak. Sastanak je trajao duže od 2 sata, a razgovaralo se o arbitraži u Washingtonu, konverziji kredita… ‘Udruga Franak surađivat će sa svima koji će štititi nacionalne interese, pa i s Mostom’, kazao je Denis Smajo iz UF.

Je li Goran Aleksić iz Udruge Franak nova akvizicija Mosta u Klubu zastupnika u Saboru?

Božo Petrov je, po okončanju sastanka, rekao da se nije razgovaralo o pristupanju Gorana Aleksića Mostovom klubu zastupnika.

“O tome nismo razgovarali. Htjeli smo ih saslušati jer se oni bore za sve građane koji imaju problema s konverzijom. Ono što su nam obrazložili je zaista kvalitetno i ima smisla”, kazao je Petrov. ‘Stavovi Udruge Franak su utemeljeni i o tome će se raspravljati na Užem kabinetu’, rekao je Petrov.

‘Koliko ja znam Goran Aleksić je ostaje unutar Jedine opcije’, kazao je Denis Smajo.

Na pitanje hoće li pristupiti Klubu zastupnika Mosta Goran Aleksić je za N1 kazao: Još nisam odlučio u kojem ću klubu zastupnika biti’.

Aleksić je, podsjetimo, saborski mandat osvojio u koaliciji “Jedina opcija”.

Aleksić je bio i član ORaH-a kojega je napustio lani jer je ‘bio razočaran mogućnostima koje nisu realizirane’, a za sebe je u intervjuima znao reći da je ‘ kao Matija Gubec – ni leve, ni desne, samo ravno prema cilju’.

Podsjetimo, u četvrtak je objavljeno kako će bivši član Živog zida Hrvoje Runtić, kao nezavisni zastupnik, pristupiti Klubu saborskih zastupnika Mosta.

Uz 13 mandata koje su osvojili na prijevremenim izborima, Mostov saborski Klub zastupnika uz Runtića ima 14 zastupnika.

Nakon što je napustio Živi zid optužujući bivše kolege za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija, Hrvoje Runtić odlučio se kao nezavisni zastupnik pridružiti Klubu zastupnika Mosta.

‘Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke.

Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati’ kaže Runtić te dodaje da je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva.

Naglašava da ostaje nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku.

Facebook Komentari