Aleksandra Kolarić: Ili će se SDP početi mijenjati, ili će nestati kao dinosauri

Ad

Gošća Novog dana bila je komunikacijska stručnjakinja i bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić.

Kolarić ne odustaje od povratka u SDP, a mišljenja je da joj to za sada nije uspjelo zbog Zorana Milanovića: “Povratak nije uspio jer to koči oligarhija s Iblerovog trga. Milanović je napravio sve da sruši kvorum, u tome su uspjeli. Pokazuje se kao ključni problem to što ne postoji dobra volja da se osigura slobodna utakmica na tim unutarstarnačkim izborima. Oligarhija je uprtila sve svoje snage da je ne sudjelujem na izborima.”

Kritizirala je SDP-ovce koji su za sada objavili da će u utrku za predsjednika stranke.

“Nije važno da se ja vratim, već da se stranka počne mijenjati. Od ovih kandidata nitko nema dosljednost, srčanost, upornost i koji je na vrijeme imao viziju, i koji je počeo govoriti o promjena. Sada su kandidati Zoranov ‘frend’, Zoranov opreativac, Zoranov junior te Picula koji je u redu i kao kandidat i političar, ali ne vidim da ima energije.”

“Za SDP je ključno da se počne mijenjati, ako se to ne dogodi, SDP ili inače nastavlja pad u provaliju”, kazala je Kolarić.

“Subota je lakmus papir za demokraciju u SDP-u”, komentirala je Kolarić pred sutrašnju sjednicu Glavnog odobra SDP-a na kojoj bi se trebalo, između ostalog, raspravljati i o njenom povratku u stranku.

Potvrdila je da je na Iblerov trg poslala pismo, namijenjeno subotnjem Glavnom odboru, čija je temeljna poruka da treba sagledati stvari, kako je rekla, pogledati istini u oči, napraviti detaljnu analizu i priznati da je stranka u dubokoj krizi.

“Moramo prije svega okupiti svoje raštrkano jato. Moramo okupiti sve one koji su izbačeni, žele se vratiti, a nisu bili povezani s nikakvim kriminalom ili korupcijom”, dodala je.

“Ako SDP nije spreman na promjene, slobodni pad će se nastaviti s ovako jakim HDZ-om. S kandidatima koji su malo bolja ili lošija kopija Plenkovića SDP-a neće moći ništa napraviti.Glavni odbor bi u subotu trebalo pokazati da je vrijeme osvete iza nas”, dodala je.

“Ili će se SDP početi mijenjati, ili će nestati kao dinosauri”, zaključila je Aleksandra Kolarić.

Facebook Komentari