4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nakon HSS-a i Vrdoljak bi možda surađivao s Plenkovićem, iznio jedini uvjet...

Nakon HSS-a i Vrdoljak bi možda surađivao s Plenkovićem, iznio jedini uvjet da ga podrži

“Petrov mi je dan prije izborne šutnje na RTL-u poručio: Znam što njega čeka nakon naše pobjede. Prijetio mi je hapšenjem. To se ne smije govoriti u javnosti. Podsjetit ću vas, tako je zadnji govorio Ivić Pašalić”, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak gostujući u emisiji ‘Elipsa’ na Mreži TV.

Komentirao je prijedlog Mosta da se osobama s optužnicama i presudama zabrani kandidiranje na izborima.

Vrdoljak je odbio mogućnost suradnje HDZ-a i HNS-a. Poručio je kako HDZ i Most trebaju preuzeti odgovornost za državu te da im HNS u tome nije potreban. No, ukoliko HDZ podrži njihovog kandidata za gradonačelnika Zagreba, tada bi bili spremni na suradnju. Pri tom se osvrnuo na predstojeće lokalne izbore i pet mandata Milana Bandića na čelu Zagreba.

“Očekujemo neke nove ideje, novu energiju, Zagrebu treba svježina. Mislim da je došlo vrijeme da se kolegi Bandiću zahvalimo”, rekao je Vrdoljak. Ujedno je najavio da će s Ivicom Vrkićem dogovoriti suradnju za predstojeće lokalne izbore u Osijeku.

Za HDZ-ova predizborna obećanja je rekao da su dijelom vrlo realna, a jednim dijelom nepotrebna i populistička te da će ih biti teško realizirati, što će, kaže, vrijeme i pokazati – posebno najavu o pojeftinjenju struje, što bi državni proračun stajalo oko 800 milijuna kuna.

Osvrnuo se i na Most. “S Mostom se nemoguće dogovoriti, oni ne vjeruju nikome. Stoga smo prvi ustali sa sastanka prije godinu dana”, podsjetio je Vrdoljak.

Iznenadno skretanje HSS-a prema HDZ-u i davanje potpisa Plenkoviću za sastav Vlade, Vrdoljak je ocijenio “malo neobičnim postupkom”, zaključivši da “trče pred rudo”.

Najnovije

Još iz rubrike