Krešo Beljak odgovorio Marijani Petir na optužbe da se ponaša kao u Sjevernoj Koreji

Krešo Beljak za N1 je kazao da neće on odlučivati o sudbini Marijane Petir.

Komentirajući izjavu Marijane Petir, da se on kao predsjednik HSS-a ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji, Beljak je rekao da nikad nikoga nije isključio iz stranke. “Pitajte Petir što je radila u Sisačko-moslavačkoj županiji, samo gradska organizacija iz Siska je nekoliko puta bila raspuštena”, kazao je Beljak.

Brojke HSS-a govore same po sebi, rekao je Beljak. “Stranka koja je pet godina taborila na dnu s jednim zastupnikom, sad ima pet zastupnka. Dobili smo novu priliku za novi početak. Mi smo jedina stranka koja se vratila nakon pada i ja sam uvjeren da je HSS opstao”, kazao je Beljak.

Upitan hoće li HSS ići na unutarstranačke izbore, kao i kako komentira izjavu Marijane Petir da će se kandidirati za predsjednicu stranke, Beljak je kazao da će izbori biti vrlo skoro. “Mi imamo statutarnu obavezu i ići ćemo na izbore vrlo skoro. Moramo napraviti ne samo programsku skupštinu, nego široku skupštinu da vidimo što je HSS. Imamo samo unutarstranačke borbe i to je jedan od razloga zašto smo na dnu”, kazao je Beljak. Nije htio komentirati izjave Petir za medije.

“Ne bih komentirao njene istupe, ona je pod suspenzijom i trebala bi se koncentrirati na žalbu”, kazao je, dodajući: ” Dovoljna je isprika da se suspenzija prekine, a ona to nije uradila. U ovom trenutku više ne odlučujem o njenoj sudbini, nego stranačka tijela”.

Budući da je tražio ispriku, što je ona odbila navodeći da se Beljak treba ispričati, predsjednik HSS-a upitan je je li njegova opomena “zrela” da preraste u izbacivanje Petir iz stranke.

“Ja nisam čuo niti pratim što radi, nije u mojim ovlastima niti ću više raditi po tom pitanju. Otvorena opstrukcija izbornog procesa nešto je loše i ja sam povukao poteze na koje imam statutarno pravo”, kazao je, optužujući je i dalje za opstrukciju izbornog procesa.

Facebook Komentari