Pernar o Runtićevim optužbama protiv Živog zida: Neka ode na policiju i da dokaze ako ih ima

Izborni uspjeh za dio stranaka nije nužno vlast. Među njima je i Živi zid. No, slavlje zbog pobjede bilo je kratkog daha jer je još u izbornoj noći došlo do podjela u stranci. Koliko će to Živi zid omesti u daljnjim planovima i koji su im uopće daljnji planovi, u Dnevniku smo pitali Ivana Pernara.

“Ja sam danas prvi put putem medija čuo za to što on govori. Ovo je za mene prvi glas”, kaže Pernar o tvrdnjama Hrvoja Runtića da su mu se nudile određene novčane nagrade.

“Neka ode na policiju i da dokaze ako ih ima”, kazao je Pernar. Podsjetimo, Runtić je za Jutarnji rekao: “Krivo su me procijenili. Vidio sam, pukim slučajem, ono što nisam trebao – kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Da me ‘neutraliziraju’ poslali su mi profesora Ivana Lovrinovića i PR-ovca iz njihove stranke Promijenimo Hrvatsku koji se predstavio kao Nikša, prezime mu nisam zapamtio, da mi održe predavanje o važnosti treće opcije koju ne bih smio ugroziti. Nikša mi je dao ponudu koja se valjda ne odbija: ‘Na kraju kampanje dobit ćeš 100.000 kuna nagrade, a do tada petsto eura tjedno da imaš za troškove’, tvrdi Runtić.

Pernar pak kaže da je situacija u Živom zidu kratkotrajna. “Bit će jasno je li on jedan od nas ili nije, i tu će završiti cijela ova trakavica”, kaže o odnosima u stranci.

“Razlog zašto ne želimo koalirati je u nevjerodostojnosti stranaka. Obećanja su im lažna. Iako je HDZ govorio da će zaustaviti ovrhu nad jedinom nekretninom, oni to neće provesti. Isto tako s obećanjem od 1000 eura po djetetu, lagali su”, kazao je Pernar.

“Da smo u stvarnoj, zapadnoj demokraciji, mi bismo sutra koalirali. Ali znamo da se tim dvjema strankama ne može vjerovati.”

Most nastupa po demagogiji, kaže Pernar. “Sjećam se kad je Most govorio da će se najprije dogovoriti reforme i njihov redoslijed, a onda će se pričati o kadrovskim rješenjima. U konačnici se samo razgovaralo o kadroviranju, a reforme ništa. Sad imamo nastavak te agonije.”

Kaže da je Lovrinović u cijeloj priči onaj stariji, iskusniji i malo racionalniji.

“Mi smo mlađi, idealisti smo i držimo se svoje riječi. No, kada bi nas HDZ razuvjerio, reagirao na svoje u kriminal umočene članove, pokrenuo proces provjere zakona o HNB-u, kad bi pokrenuo izlazak iz EU i NATO-a… U takvim okolnostima bi mogli razmisliti o podršci. Ovako na slijepo vjerovati na riječ nije dobro. HDZ stalno tvrdi da se promijenio, ali uvjeravam vas da će nastaviti s istom politikom.”

Lovrinović ima svoj izbor i životni put, kaže Pernar, “ali mogu vam reći da Živi zid neće koalirati s HDZ-om, jedino pod ludim teorijama. Znači, u teoriji postoji mogućnost, ali u stvarnosti je nema”, kazao je o eventualnoj situaciji kada bi se dio stranke odlučio prikloniti HDZ-u ako formira vlast.

Runtić optužio Lovrinovića za podmićivanje: To je smiješno i ne zavrjeđuje komentar

Facebook Komentari