Evo što je Plenkovićev otac, profesor komunikologije, savjetovao sina za kampanju

Mariborski dnevnik Večer razgovarao je s ocem budućeg premijera Andreja Plenkovića, Mariom Plenkovićem, koji već godinama živi u Sloveniji i predaje komunikologiju na mariborskom Fakultetu za elektroniku, računarstvo i informatiku.

Nije želio reći puno o tome je li sina savjetovao u kampanji, ali ipak je otkrio sljedeće:

“Rekao sam mu samo da se ne svađa i da ne vrijeđa konkurente. Da ne govori neistine, da bude suzdržan, sadržajan i odgovoran”, otkrio je Mario Plenković, a čini se da ga je sin poslušao.

Otac budućeg hrvatskog premijera osvrnuo se i na činjenicu da je Zoran Milanović, politički konkurent njegova sina, u jednom trenutku kampanje spomenuo da je njegova prva supruga i Plenkovićeva majka bila »vojni lekar«, što je bilo uvredljivo i pogodilo je i Marija Plenkovića.

Kaže da je Vjekoslava Plenković-Raos kao liječnica u vojnoj bolnici u Zagrebu bila priznata zagrebačka kardiologinja internistica, koja je čak s troje kolega u vrijeme rata u Hrvatskoj preuzela bolnicu od JNA, koja je od tog trenutka postala civilna bolnica. »I nikad nisam čuo da se neki pacijent potužio na nju«, ispričao je Mario Plenković o svojoj bivšoj supruzi, koja je i ne htijući postala glavnom temom posljednje predizborne kampanje, piše Novi list.

Facebook Komentari