U ponedjeljak otvorenje manifestacije 3. Dani Slavonije u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića

U ponedjeljak u 11 sati u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija otvorenje je manifestacije 3.Dani Slavonije u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića, a otvara je gradonačelnik Milan Bandić.

“Naša manifestacija je gospodarskog, turističkog,kulturnog, i edukacijskog karaktera te se održava treću godinu za redom u Zagrebu pod pokroviteljstvom grada Zagreba i gradonačelnika gospodina Milana Bandić, a na istoj se predstavlja preko stotinu izlagača, branitelja i članova njihovih obitelji koji imaju registrirane gospodarske subjekte u proizvodnji slavonskih delicija tradicionalnih rukotvorina i dr. na ovoj manifestaciji će nazočiti i gosti iz dalmacije i drugih dijelova Lijepe Naše”, kažu u Udruzi.

I ove godine se sastoji iz tri djela u prvom se predstavljaju renomirani mali proizvođači u sajamskom djelu,dok se u drugom i kulturnom djelu predstavlja Slavonija kroz nastup TS i KUD-a s prepoznatljivim nošnjama.

U trećem segmentu se se predstavlja gastro ponuda karakteristična za Slavoniju dakle prezentacija i edukacijski dio spravljanja slavonskog čobanca graha i kobasica, spravljanje čvaraka na tradicionalan način, te zaboravljenog kolača Listarića, slavonskog naziva “poderane gače”. Dakle građani Zagreba i zagrebačke županije imati će prigodu uživati u dašku Slavonije u punom smislu riječi u ova četiri dana, kažu u Udruzi.

Facebook Komentari