Postavio eksploziv za provalnika u vikendicu ali je umjesto lopova usmrtio brata

AUTOR: Dražen Prša

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu 68-godišnjeg državljanina RH.

Nakon desetomjesečne istrage, policija Sisačko moslavačka je objavila, bez identiteta osobe, da je  poznati sisački hokejaš i sportski djelatnik Darko Lončar Rus (68) poginuo 12. studenog prošle godine od eksplozije brusilice izazvane eksplozivom koji je bio skriven u kućištu alata.

Ono što je iznenadilo širu javnost je i podatak da je za postavljanje eksploziva policija osumnjičila njegova 64-godišnjeg brata, kojeg je kazneno prijavila zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni radi učestalih provalnih krađa u njegovu vikendicu na petrinjskom području, koje su prethodile događaju za koji se tereti, u kućište brusilice koju je posjedovao umetnuo eksploziv u namjeri da spriječi daljnje provale, iako je bio svjestan da na taj način može prouzročiti smrt ili tjelesnu ozljedu osobe koja dođe u kontakt s navedenom brusilicom, koju je potom, zajedno s drugom brusilicom, odložio u ormar jedne od prostorija vikendice.

Navedene brusilice je 11. studenoga 2015. godine iz ormara u vikendici uzeo njegov 68-godišnji brat, koji je idućeg dana u svojoj garaži u Ulici Tina Ujevića u Sisku isprobavao njihovu ispravnost, kojom prilikom je došlo do aktiviranja umetnutog eksploziva i izbijanja eksplozije, od koje je isti na mjestu smrtno stradao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, stoji u priopćenju PU Sisačko moslavačke.

Facebook Komentari