Imamo kadetsku taekwondo prvakinju Europe! Nika Klepac s pet pobjeda do zlata

Imamo kadetsku prvakinju Europe! Nika Klepac s pet pobjeda na Kadetskom europskom prvenstvu okitila se najsjajnijom medaljom na vrhuncu njene kadetske karijere.

Na tek završenom EP u sklopu Hrvatske kadetske reprezentacije nastupile su dvije članice taekwondo kluba Medvedgrad:

Iris Dinković nastupila je 10. rujna u kategoriji do 51 kilogram. Na žalost već u prvom kolu borila se s budućom prvakinjom, predstavnicom Srbije. Iris gubi prvo kolo rezultatom 8:1. Srpkinja na kraju bez previše muke osvaja zlatnu medalju. Ostaje uvijek pitanje što bi bilo kad bi Iris bila s druge strane ždrijeba, ali takav je sport. Idući puta pripremit ćemo se još bolje, kažu u Medvedgradu.

Nika Klepac nastupila je 11. rujna u kategoriji do 55 kilograma.
1. kolo Hrvatska – Austrija –> 24:0
2. kolo Hrvatska – Albanija –> 13:0
3. kolo Hrvatska – Srbija –> 5:0
polufinale Hrvatska – Grčka –> 9:3
finale Hrvatska – Rusija –> 13:0

S ponosom mogu reći da već s drugom generacijom u klubu donosimo najsjajniju medalju s Kadetskog europskog prvenstva! Nika Klepac u kategoriji do 55 kg redom pobjeđuje kvalitetne borce s velikom bodovnom razlikom. Ukupan “score” u svih pet borbi je bilo nevjerojatnih 64:3! Prije svega čestitke Niki koja je dala maksimum na pripremama i žrtvovala uživanje na moru, njenim roditeljima koji su joj maksimalna potpora, treneru Renatu Pačelatu na odlično odrađenim pripremama i pomoćnim trenericama Ivi Zahiji, Steli Šimunić i Nives Ambruš koje su uskakale kad god su mogle, kažu u Medvedgradu u kojemu se nadaju da je ovo prva od mnogih medalja za Hrvatsku i Tkd Klub Medvedgrad.

Osim Nikinog zlata, Hrvatska taekwondo reprezentacija osvojila je i dvije bronce – Lena Stojković i Paško Božić iz splitskog Marjana.

Nikino zlato i Lenina bronca donijeli su nam treće mjesto u ekipnom poretku kadetkinja, kažu u Medvedgradu.

nika klepac

Facebook Komentari