4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vrijeme je da država pokaže zube nepoštenim i nesavjesnim bankama i njihovim...

Vrijeme je da država pokaže zube nepoštenim i nesavjesnim bankama i njihovim majkama

Goran Aleksić, novoizabrani zastupnik u Saboru, kojega podupire Udruga Franak, napisao je na fb-u da vidi po nekim medijima, da su neki od vlasnika (banke majke) “naših” banaka pokrenuli su postupke u Washingtonu.

Očigledno vlast nije učinila ništa da to spriječi – ako su medijski napisi istiniti, naravno. Zato ja, mali hrvatski čovjek, Goran Aleksić, danas idem na glavno ročište na Prekršajni sud u Zagrebu, u prekršajnom postupku protiv Hypo/Addiko Bank. Podnesak s promjenom datuma počinjenja prekršaja podnijet je na vrijeme. Zanima me pod kakvim opravdanjem je moguće osloboditi banku od kazne.

Po meni – opravdanje nije moguće – mada oslobođenje svakako jest moguće. Vidjet ćemo danas što je odlučila sutkinja Jagić… Ako banka bude oslobođena, ja ću se žaliti. Ako ne bude, žalit će se banka – svakako će se proces nastaviti na VPS-u. Proces koji potencijalno nosi najmanje 9 milijardi kuna u državni proračun, ako DORH na temelju prijave Udruge Franak pokrene masovni postupak. Vrijeme je da država pokaže zube nepoštenim i nesavjesnim poslovnim subjektima – “našim” bankama i njihovim “majkama” koje su tijekom naplate CHF anuiteta na tečaju zaradile cca. 5,5 milijardi kuna, koje je država konverzijom vratila dužnicima kroz smanjenje glavnica, a sada tih 5,5 milijardi kuna banke majke hoće natrag + milijardu kuna preplate – a kažu da se radi o 8 milijardi – više bog dragi ne zna koliko love banke traže, a vlast ni o čemu ne obavještava javnost – tko je tu lud… A i dalje banke primjenjuju nezakonite kamatne stope na temelju nezakonitih kamatnih parametara, zbog čega danas Hypo/Addiko i mora biti kažnjena. Nema odsutajanja od konačnog ukidanja nezakonita poslovanja banaka!, piše Aleksić na fb-u.

Kovač: Mi ćemo učiniti sve da naši građani koji su imali kredite u švicarcima budu zaštićeni

Najnovije

Još iz rubrike