Linić: Što je Milanović govorio o Srbima, o Bošnjacima, o antifašistima presudilo je ove izbore

‘Za mene je najveće razočaranje baš vodstvo SDP-a Rijeke, jako me razočaralo što je Vojko Obersnel okrenuo leđa Zlatku Komadini na unutarstranačkim izborima sad u travnju’

Bivši gradonačelnik Rijeke i bivši ministar financija Slavko Linić ne vraća se u SDP. Smatra da je stranka potpuno devastirana, ali ne samo u centrali nego i na terenu, pa i u Rijeci, gdje aktualnom vodstvu šalje poruku da je potpuno izdalo program i ideologiju socijaldemokrata, piše Novi list.

Sad je »in« vratiti se u SDP. Vraćate li se?

– Ni mrtav, što je vama! Ali ja neću kritizirati samo Zorana Milanovića. Sad je on svima kriv, a ja tvrdim krivi su za poraz ljudi oko njega, koji su godinama šutjeli i puštali da gradi svoj autokratski sustav. Stvarali su od njega kult ličnosti, a za to vrijeme Milanović je tjerao ljude iz stranke: prvo Matu Arlovića, pa Željku Antunović, pa Mirelu Holy, pa Aleksandru Kolarić. Raspuštao je organizacije po vlastitom nahođenju, pogledajte što je samo radio u Istri. Svi su ga iz Predsjedništva u tome podržavali, svi, evo i Željko Jovanović mu je tu u Rijeci bio pobornik cijelo vrijeme. Za sve što je govorio i radio.

Kako vidite stanje u SDP-u Rijeke?

– Za mene je najveće razočaranje baš vodstvo SDP-a Rijeke, jako me razočaralo što je Vojko Obersnel okrenuo leđa Zlatku Komadini na unutarstranačkim izborima sad u travnju. Mogao je spriječiti ovaj poraz SDP-a na izborima, da je podržao drugi koncept vođenja stranke. Ali opet je bio za Milanovića, iako je to bila posljednja prilika da se spriječi pad SDP-a. Sad imamo što imamo. A još me više razočaralo što Obersnel nije reagirao na strašne stvari koje je Milanović u ovoj kampanji izgovarao.

Na koje?

– Pa na ono da mu se fućka za »Za dom spremni«! Znate vi dobro kako Vojko lako dijeli »šamare«, a Milanovića nije »ošamario« za tu izjavu. Zašto nije javno reagirao i ogradio se od toga? Pa SDP bi potpuno drugačije prošao u 8. jedinici, možda i u cjelini da se Vojko i riječki SDP ogradio od te sramote. Pogledajte što je Milanović govorio o Srbima, o Bošnjacima, o antifašistima! Pa to je presudilo ove izbore, a riječki SDP se ni riječju nije ogradio. To je sramota Obersnelova. Ja ne znam na čiju potporu i on u Rijeci više računa, iskreno. Osobno, nikad mu neću oprostiti što za to nije »ošamario« Milanovića. Više su se mediji oko toga sekirali nego riječki SDP. To je odraz stanja, stranka je devastirana. Očito i Obersnel misli samo na sebe, fućka se njemu za SDP. Ali birači ipak pamte, nisu glupi. Zar u takvu stranku da se vratim? Ne! – govori Linić za Novi list.

Facebook Komentari