Hasanbegović odgovorio Pupovcu koji neće poduprijeti vladu – ako on sjedi u njoj

Hasanbegović je reagirao na današnje izjave Milorada Pupovca izrečene u emisiji Novi dan.

“Iza vlade Andreja Plenkovića stajat će saborska većina sa ili bez tri mandata gospodina Pupovca”, odgovorio je Hasanbegović za N1.

‘Zadovoljan sam rezultatima izbora, Hrvatska demokratska zajednica je najjača središnja stranka i Vlada će se formirati, i to će biti Vlada Mosta i HDZ-a, a o kadrovskim rješenjima još se nije razgovaralo, ali je činjenica da su birači HDZ-a prepoznali moj rad i oni očigledno nemaju ništa protiv toga da i dalje budem ministar kulture’, kazao je Hasanbegović za Braniteljski portal.

Dodaje i kako fotelje u ovom periodu pregovora nisu u prvome planu te se nije želio izjasniti o tome vidi li sebe u fotelji ministra u vladi u kojoj bi eventualno sjedio Pupovac.

‘Ne bih o tome govorio, uistinu mi to još nije poznato, to će se na vrijeme znati. Ovaj sporazum Mosta i HDZ-a ima dovoljno mandata, ali svi zastupnici nacionalnih manjina pozvani su na suradnju. Nisam siguran koji su to uvjeti koje Pupovac postavlja, ali siguran sam da on definitivno ne može kadrovirati buduću hrvatsku Vladu’, zaključio je Hasanbegović.

Podsjetimo, Pupovac je na N1, na pitanje o tome je li za njega prihvatljivo da u vladi bude Zlatko Hasanbegović, odgovorio:

“Zlatko Hasanbegović je antipod Plenkoviću. On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. Ono po čemu je ružičasto slikana – to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović”.

Pupovac o Plenkoviću i ružičastom slikanju, ali i tome s kime nikako ne bi sjedio u vladi

Facebook Komentari