2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Hajdaš Dončić: Nije vrijeme da SDP vodi žena; Ovo je igrokaz, vlada...

Hajdaš Dončić: Nije vrijeme da SDP vodi žena; Ovo je igrokaz, vlada je dogovorena prije izbora

Siniša Hajdaš Dončić (SDP) rekao je u četvrtak da nema favorita za idućeg predsjednika ili predsjednicu stranke, i naglasio da ne žure s predviđanjima o tome tko će to biti, jer će se još ljudi kandidirati. Uvjerava da je sve u redu, nema panike u stranci i ne žuri im se.

Za N1 je rekao da se neće kandidirati za predsjednika. “Trebaju zacijeliti rane od gubitka izbora, treba pustiti neko vrijeme da prođe. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija, tko će se kandidirati”, kaže Hajdaš Dončić.

Napomenuo je da će SDP izabrati racionalno, ali da im je bitno i da iduće vodstvo probudi određenu emociju, koja će stranku voditi prema tome da učvrsti povjerenje građana u socijaldemokraciju.

“Naći ćemo racionalno i najbolje rješenje za budućnost SDP-a. Iako je trend da zapadna društva skreću desno zbog vanjskih faktora i novih izazova, mislim da je u Hrvatskoj socijaldemokracija sačuvana.”

Ne znam je li vrijeme da SDP vodi žena, kaže Hajdaš Dončić odgovarajući na pitanje. “Nemam pojma tko je idealan kandidat i ovisi li to o struku i grudima, predsjednik ili predsjednica moraju biti prihvatljivi građanima.”

Upitan je o Aleksandri Kolarić, koja je zadnjih dana primila mnoge neugodne, sramotne uvrede nakon što je spomenula da odlaskom Zorana Milanovića traži svoj povratak u stranku. Hajdaš Dončić kaže da ne podržava njezinu kandidaturu.

“Njezino primanje u stranku nema nikakve veze s mojom županijom. Pričamo o Zaboku. O tome će odlučivati njezina matična organizacija. No, ona definitivno ne bi bila dobra kandidatkinja zbog ranijih ispada u javnosti”, kaže Hajdaš Dončić.

O HSS-u nije htio previše govoriti, jer kaže da je to pitanje za njihove članove.

“Mislim da nitko nije kriv, građani su odlučili za koga će glasati. Sljedeći put se nadam da ćemo biti uspješniji”, komentirao je pak poraz na parlamentarnim izborima, a za trenutačne pregovore HDZ-a i Mosta nezavisnih lista tvrdi da su “unaprijed dogovoreni”.

“Vlada je bila dogovorena prije izbora, ovo je sve bio igrokaz da ispadne da se nisu baš sve dogovorili. Bit će formirana u rekordnom roku jer je unaprijed dogovorena”, izjavio je Hajdaš Dončić.

“Na moju žalost, mislim da će potrajati četiri godine.”

Najnovije

Još iz rubrike