Lovrinović: Znam Most kao svoj džep. Oni će kao udav stezati Plenkovića

Čelnik stranke Promijenomo Hrvatsku Ivan Lovrinović smatra kako njegova koalicija Jedina opcija ne može podržati buduću vladu, ali će podržati prijedloge i rješenja koja budu smatrali kvalitetnima.

”Ako ta vlada bude imala dobra riješenja kao što je promjena Zakona o HNB-u, ovršni zakon ili nešto drugo. Ne možete uvijek niti anti-protiv”, rekao je Lovrinović.

Naglašava kako se surađivati s budućom Vladom može programski te da članovi njegove stranke mogu dati svoj obol radu na konkretnim rješenjima.

”Možemo na programskim stvarima surađivati, ali ne kao njihov prirepak ili dio da zakrpimo koaliciju nego na stvarima koje su dobre za narod i državu. Mi ćemo ponuditi svoje. Mi imamo respektabilan broj članova iz akademske zajendice koji mogu dati svoj obol tome”, rekao je za emisiju InfoBIZ.

U razgovoru s Ivanom Hrstićem kritizirao je i Most te način na koji Petrov i ostatak Mosta pregovaraju s potencijalnim partnerima.

”Znam Most kao svoj džep, ali znam i strategiju. Iste zahtjeve su tražili prije godinu dana. Kad se trebalo odlučiti SDP ili HDZ onda se netko sjetio – dajte da im damo ZERP pa da vidimo kako ćemo jednog izbaciti iz igre. Onda su sutradan i SDP i HDZ rekli da prihvaćaju”, objašnjava Lovrinović.

”Most ponavlja iste stvari i istu strategiju. Oni će kao udav stezati Plenkovića”, kazao je Lovrinović.

Share This Article