Kolarić: Znate li kako je biti objektom mržnje i predmet hajke i linča od strane političke stranke?

Bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić od izbora je aktivna na društvenim mrežama, a i danas je objavila zanimljiv status.

“Znate onu situaciju kad vam je neugodno promatrati nekoga kako se sramoti, kako mu iz usta izlazi bujica riječi, kako pogledima drugih izlaže sve ono najjadnije u svojem biću? Poznajete li taj osjećaj nevjerice i šoka kad ste prisiljeni gledati kako su ljudi spremni pogaziti sebe i svoju ljudskost? Znate li ono kad vam se oči rašire od užasa čitajući riječi koje otkrivaju mržnju kojoj je tijesno u tijelu i duši, pa se prelijeva u valovima u javnost? Znate li kako je promatrati razarajuću mržnju koja opsjedne pojedinca, pa pršti u prostor, ne birajući riječi i ruši sve pred sobom? Znate li kako tako uzgajana mržnja raste, postaje sve jača i snažnija i dobiva sve strašnije oblike izričaja?

Znate li kako se objekt mržnje kroz vrijeđanja i ponižavanja dehumanizira, kako mu se oduzimaju sve ljudske karakteristike, svodeći ga tako na biće niže vrste? Znate li kako se mržnja zlokobno opravdava bezvrijednošću i krivnjom žrtve? Znate li onu mučninu koju osjetite u želucu, mjesecima promatrajući tu razinu ljudske bijede, kad shvatite da mržnja i zlo nezaustavljivo kulja? Znate li onaj osjećaj gađenja nad licemjerima koji igraju ulogu kvasca za mržnju, podlo omogućavajući, potičući i podržavajući druge, a sami direktno pri tome ne vrijeđaju?

Znate li nevjericu kad shvatite kako se neke duše hrane isključivo ponižavanjem i omalovažavanjem, te pokušajima verbalnog cipelarenja drugih ljudi? Jeste li gledali kako takav nihilistički pohod mržnje prelazi u hajku, a ona s vremenom raste kao val u oluji? Znate li ljutnju, koja vas nakraju obuzme, kad gledate kako se čovjeku nanosi zlo i nepravda? Znate li koliko je mučno i teško samo promatrati kako se križarski pohod mržnje događa? Znate li kako je biti objektom mržnje i predmet organizirane i podsticane hajke i linča od strane političke stranke? Znate li koju mučninu vam izazivaju oni koji šute o toj mržnji, a imaju mogućnost javno dignuti riječ?

Znate li kako se osjeća vaša obitelj, vaše sestre, vaša ljubav, vaši prijatelji kada čitaju tu esenciju mržnje, koja tako jasno ocrtava želju da vas se uništi? Znate li kako se osjećate kada to promatrate i ujedno ste i objekt te mržnje? Znate li kako je biti predmetom hajke i verbanog zlostavljanja mjesecima?

Ja znam. Zato jer sam rekla istinu i jer tražim ispravljenje nepravde. Ja nisam ona koja odustaje”, napisala je Kolarić.

Facebook Komentari