2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska S Mostom ne bih išao ni u crkvu! Grmoja ustaje s Jambom...

S Mostom ne bih išao ni u crkvu! Grmoja ustaje s Jambom i liježe s Jambom

Stipe Gabrić Jambo (HSS) javio se u specijalnu emisiju N1 televizije i kazao kako misli da je HSS dobro prošao na izborima. Na neki se način i ispričao Mostovom Nikoli Grmoji.

“HSS je dobio pet zastupnika, bit će kvalitetna i konstukrivna oporba. Zadovoljan sam, nisam se osramotio. Dobio sam oko 2.300 preferencijalnih glasova”, kazao je.

HDZ je, smatra, dobio dosta s jednim novim čovjekom, uglađenost i lijepe riječi, dok je Milanović vodio kampanju koja nije možda odgovarala ljudima pa je stotinjak tisuća ljudi s lijeve strane političkog centra apstiniralo.

“Kako siješ, tako žanješ, vjerojatno se pogriješilo u kampanji. Ja o tome nisam odlučivao, vodio sam svoju malu kampanju, koliko sam imao novca, a to je malo”, kazao je.

Situacija je slična onoj prije godinu dana, navodi također.

“Koalicija Mosta i HDZ-a neće opstati, jer nikad nisu radili ništa konkretno. U realnom sektoru nisu ni lipu, a ne kunu zaradili”, kaže on. Najava odlaska Zorana Milanovića s mjesta šefa SDP-a bi po njemu mogla utjecati na daljnji razvoj događaja.

“Mislim da HDZ ima rezervnu varijantu – potencijal za koaliranje je puno veći nego Karamarkov prije deset mjeseci”, ustvrdio je Stipe Gabrić.

Na pitanje je li mu žao što je HSS otišao s SDP-om i završio u oporbi, navodi: “Pet je puno više od jedan”.

“Mi smo u prošlom sazivu imali jednog zastupnika i bivši predsjednik Hrg je na hodnicima Sabora molio kao da kupi lemojzinu”, kazao je. Upitan je zatim nije li vlast osnovni motiv kandidiranja na izborima.

“Ne. Ne, ne. Ja sam zadovoljan, puno sam postigao. Nisam prošao i nije konac svijeta, ja nastavljam raditi posao. Mislim da je Beljak dobro napravio, jer nas je Karamarko prevario, HSS je držao u prikrajku. Uru vremena prije predavanja liste skinuo je mene jer mu je to Most uvjetovao. A mislim da u HDZ-u, među 220 tisuća članova, ima bar 30.000 članova više kompromitiranih od Jambe”, kazao je.

Koalicije između Mosta i HDZ-a po njemu je krajnje labilna.

“Pitanje je veliko dolazi li Most na vlast. Barba Luka bi rekao – sve im cvalo. S Mostom ne bih išao ni u crkvu! Danas je 13. rujna i zapamtite što sam vam rekao: ta koalicija neće trajati dugo, imat ćemo izbore na proljeće”, kazao je.

Upitan je i je li spreman ispričati se Nikoli Grmoji iz Mosta što mu je spominjao majku u kampanji.

“Žao mi je što sam spominjao njegovu mamu, ali on je jedno 300 puta uvrijedio moju obitelj – djeda, pokojnu majku i djecu, bez ikakvog razloga. On ustaje s Jambom i liježe s Jambom, misleći na mene. Ja ne mislim na njega, jer cijelu ekipu iz Mosta gledam kao staklo”, kazao je. Na pitanje je li to isprika, navodi:

“Previše je uvreda bilo izneseno na moj račun, ispada da sam jedini krivac i lopov, a stotine su procesa bez Jambe. Žao mi je, ali svatko nek’ pomete ispred svojih vrata i nek se okane mene, to sam rekao i g. Grmoji”, zaključuje Stipe Gabrić Jambo.

Najnovije

Još iz rubrike