Pudar: Nakon ove sezone Hajduku neće pomoći ni Veli Jože, a mogao je imati jaku momčad

Jasno je da navijačima Hajduka nije lako gledati kako Dinamo iz godine u godinu igra u Europi, bilo u Ligi prvaka ili u skupini Europske lige. Bili su Bijeli ove godine vrlo blizu ulaska u skupinu Europske lige, ali ih je u dramatičnoj utakmici, nakon penala izbacio izraelski Maccabi.

Još je gore i teže palo Splićanima jer se sve dogodilo na Poljudu. Naravno, kako to obično već biva, kada su hajdukovci ispali iz Europe, a teško da se mogu u Hrvatskoj upustiti u borbu za naslov otišao im je najbolji igra Tino Sven Sušić. Nastavio je u Belgiji. On je samo jedan u nizu koji je Poljud posljednjih godina zamijenio inozemstvom. Sjetite se samo Duje Čopa, prije njega Nikole Kalinića, Franka Andrijaševića, Mije Caktaša, Gorana Milovića i ostalih. Svi su oni ne tako davno igrali na Poljudu, a sada su ili u drugim hrvatskim klubovima ili daleko od HNL-a. Jasno je da se rasprodajom najboljih igrača ne može napraviti rezultatski ‘boom’, a potvrdio je to za SN i bivši golman Bijelih Ivan Pudar.

“Otišlo je puno igrača u posljednje vrijeme, koji su, kao i neki treneri potjerani i sada na drugom mjestu zarađuju svoju plaću. Nedavno sam treneru Hajduka Pušniku kazao da Hajduk ima 25-30 posto skuplju momčad od Osijeka. Nakon ove sezone Hajduku neće pomoći ni Veli Jože. Treba imati sposobnost, jer bolje je nekad dovesti tri igrača, a ne 13”, priča Pudar za Sportske novosti i dodaje:

“Jedan Duje Čop je bio prisiljen otići, a ne slavi gol Hajduku, isto kao i Andrijašević, morali su negdje otići da bi živjeli. I ja sam mogao otići u Zvezdu za trenera prije Prosinečkog pa sam odbio, što bi rekla Torcida. Mogao je Hajduk imati jaku momčad. Da spomenem prije Rukavinu, Kalinića, Tomasova, Pašalića, Radoševića, Subašića…Mogao je imati 16 vrhunskih momaka makar za Europsku ligu. Problem je što Hajduk nema Lokomotivu, pa momčad samo nadograđuje de luxe igračima”.

Facebook Komentari