Fotka koja je uzburkala strasti, u Osijeku kažu: Ne bi to objavili da smo izgubili!

Nakon što je na Facebook stranici Osijeka objavljena fotografija protokolarnog darivanja dresa predstavniku protivničkog kluba, a u subotu je to bio Zdravko Mamić u ime GNK Dinamo, u dijelu senzibiliranog navijačkog puka pojavile su se negativne reakcije na ovaj, inače uobičajeni protokolarni potez klupskog čelništva Nogometnog kluba Osijek, stoji na službenim stranicama Osijeka.

Komentar na cijelu ovu priču dao je predsjednik i suvlasnik osječkog prvoligaša Ivan Meštrović:

U dijelu navijačkog puka je turbulencije izazvala objava slike moje predaje protokolarnog poklona predstavniku našeg posljednjeg oponenta Zdravku Mamiću, a mogao je to biti Barišić ili Svetina, bilo tko. To je normalna bonton gesta uoči svake utakmice HNL-a gdje predstavnici klubova, kao na terenu kapetan kapetanu, na razini uprave izmjenjuju darove,” rekao je Ivan Meštrović i nastavio: Jako smo ponosni na naše darove – monografiju, vina, dres i na neskrivanje toga, a mi to objavimo javno kao sportsku gestu, kao nešto zacrtano u standardima kluba, gospodsko, kao stvaranje mosta među oponentima. Mi smo van terena gospoda. Isprovocirali smo dio našega puka, a trebali smo isprovocirati Dinamo, ne bi to objavili da smo izgubili. Dinamo je od nas jedino dobio vino i dres, ništa više. Traži se dlaka u jajetu kako bi se napadala klupska politika.

Ovaj klub gradi sportske odnose i poštiva institucije unutar kojih se natječe. Zbog Dinama dobivamo milijun kuna, pa nećemo to valjda odbiti? Zbog uspjeha koje su prijašnjih godina ostvarivali Dinamo, Rijeka, Hajduk, mi danas imamo koeficijente koji nam omogućavaju da zaigramo u Europi kao drugi, treći, da naši gledatelji gledaju europske utakmice u Gradskom vrtu. Ne bi trebali prihvatiti nešto što su drugi ostvarili? Mi trebamo gledati sebe. Mi na terenu pokazujemo požrtvovnost, sportsku nemilost prema protivnicima. Dobili smo Dinamo nakon 16 godina i tu priča prestaje.

I dalje ćemo nastaviti davati darove. Pa i ja isto tako primam dresove, primim dres Hajduka, Dinama. To je nešto normalno na razini uprave. Onda bi trebalo zabraniti dolazak upravama na naš stadion. Gdje to vodi? Trebamo li se dogovoriti da se tučemo na razini uprave kluba. Ne, to je nešto normalno i mi radimo na tome da Osijek napravimo jednim ozbiljnim klubom,” zaključio je predsjednik Osijeka.

Share This Article