4.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Đukanovićev suradnik i bivši predsjednik Srbije i Crne Gore osuđen zbog korupcije

Đukanovićev suradnik i bivši predsjednik Srbije i Crne Gore osuđen zbog korupcije

Bivši visoki funkcioner vladajuće DPS i nekadašnji predjsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović osuđen je na tri godine i deset mjeseci zatvora zbog korupcije, priopćili su danas crnogorski pravosudni organi.

Marović (61) će morati i platiti 1,1, milijuna eura odštete, a u humanitarne svrhe dat će 100.000 eura. Optuženom je kazna izrečena nakon što je on priznao krivicu i nagodio se sa Tužilastvom.

Marović je uhapšen u prosincu prošle godine po nalogu crnogorskog Tužilaštva. On je priznao da je koristio politička ovlaštenja za kupovinu terena u Budvi, perjanici crnogorskog turizma, a preko firme svog sina Miloša.

U sklopu afere uhićeni su i Marovićev sin Miloš, brat Dragan, rođakinja Mirjana, dok su ostali članovi obitelji, među kojima i kćer Milena pod istragom.

Marović je ranije podnio ostavku na mjesto direktora Političkog savjeta Demokratske partije socijalista, premijera Mila Đukanovića.

Marović je dugo bio glavni ideolog Đukanovićeve stranke, a od 2003. do 2006. bio je predjsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Najnovije

Još iz rubrike