U SDP-u nisu prezadovoljni rezultatima: izlazne ankete izazvale snuždena lica, Bauk o kalkulacijama

Arsen Bauk komentirao je izlazne ankete. Prema prvim izlaznim anketama Narodna koalicija osvaja 58 mandata, HDZ dobiva 57 mandata, Most nezavisnih lista 11 mandata, Jedina opcija (Živi zid) 7 mandata, IDS-u idu 4 mandata, koaliciji “Za premijera” pripadaju prema prvim anketama 2 mandata, i HDSSB-u jedan mandat.

Na konstataciju da su izlazne ankete izazvale snuždena lica u SDP-u, kaže da su njihove procjene bile da će Narodna koalicija imati relativnu većinu, očekivao je 60 mandata, što se potvrdilo anketama i sada preostaje čekati službene rezultate.

“Najviše su glasači kaznili Most koji je imao 19 mandata na prošlim izborima… Prošli put je isto Živi zid bio precijenjen pa treba čekati DIP”, kazao je Bauk. Na napomenu da ankete ne pokrivaju dijasporu, gdje obično HDZ dobiva 3 mandata, Bauk kaže da su ondje dobili su konkurenciju: “Vidjet ćemo”. Nije odbacio veliku koaliciju.

“O koalicijama će velike stranke, mora postojati i volja druge strane. Sadašnja koalicija je izgubila 7 mandata, oni ne bi ni mogli ići dalje. Pitanje je kako bi takva vlada bila stabilna”, navodi Bauk.

Na pitanje s kim će Narodna koalirati, odgovara:

“Najbliži su nam IDS i nacionalne manjine – to je oko 70 mandata i očito je da bi nam trebalo još sedam”, kaže Bauk.

Zamoljen je da prokomentira nedavne izjave Milorada Pupovca, iz kojih proizlazi da se udaljio od Milanovića i da je možda skloniji koaliranju s HDZ-om.

“On je u svojim izjavama jasno rekao da neće ići s onima koji nas vraćaju u svoju prošlost, a u HDZ-u ih ima još puno”, kazao je Bauk, prenosi N1.

Facebook Komentari