Brkić: HDZ je pokazao da je najjača stranka i da će preuzeti upravljanje državom zajedno s partnerima

Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, jedan je od onih koji su najviše riskirali s preferencijalnim glasovima.

“Ne mislim da sam riskirao. Bio sam jedan od kamenčića u mozaiku HDZ-a i čast mi je što sam uopće bio na listi. HDZ ima par mandata više – ja bih apelirao da ne dijelimo hrvatski korpus. Imamo i dijasporu i njihovi glasovi vrijede isto. HDZ je pokazao da je najjača stranka i da će preuzeti upravljanje državom zajedno s partnerima, a na čelu Vlade će biti Andrej Plenković”, rekao je Brkić za N1 nakon objavljivanja izlaznih anketa.

Znači li to da će HDZ surađivati s Mostom?

“Od početka smo s afirmativnom kampanjom govorili da svi koji prihvaćaju naš program i svjetonazorsku podlogu priželjkivani partneri, a jedan od njih je i Most. Pustimo sad sve do službenih rezultata, ali budimo sigurni da će HDZ voditi glavnu ulogu i neće se dati ucjenjivati”, dodao je.

Brkić je kazao da će, ako u svojoj izbornoj jedinici osvoji 10 posto glasova ući u Sabor te da više neće biti “operativac”.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nešto prije 20 sati vidno zadovoljan došao je među okupljene novinare i aktiviste HDZ-a, odbivši podrobnije davati izjave.

Facebook Komentari