Orepić: Pozivam ovaj saziv Ustavnog suda na kolektivnu ostavku!

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić nositelj je liste Mosta u 1. izbornoj jedinici.

Može li se nova Vlada sastaviti bez Mosta?

Ne. Vjerujem da je narod uvidio da je uloga Mosta zaštititi nacionalne interese i javno dobro.

Prihvate li i HDZ i SDP sve vaše uvjete, kome ćete se prikloniti?

Pričekajmo rezultate izbora. Možda će se oni morati prikloniti nama, a ne mi njima.

Hoće li Most u novoj Vladi inzistirati da zadrži sva ministarstva koja sada ima?

Bilo bi logično nastaviti ono što smo počeli. Kada je riječ o meni, smatram da je legitimno zahtijevati da nakon svega učinjenog Most nastavi s poslom u MUP-u. No, rezultati izbora reći će sve.

Ostanete li na čelu MUP-a, što ćete prvo učiniti?

Nastaviti stvarati red. Prvi korak bit će funkcionalna i prostorna reorganizacija koju smo pripremili. Radit ću na dizanju standarda, profesionalnosti i depolitizaciji u MUP-u.

Koliko je fiktivnih prebivališta odjavljeno?

Trenutačno 40.950. Sukladno tom broju bit će korigirani birački popisi. S obzirom na manipulaciju ovolikim brojem glasača, imamo se pravo zapitati je li legalna i legitimna vlast od vrha države do dna.

Što najviše zamjerate HDZ-u i SDP-u?

Izbor sudaca Ustavnog suda. Privatizacija nas je opljačkala materijalno, a sad smo pravno porobljeni. Pozivam ovaj saziv Ustavnog suda da da kolektivnu ostavku i tako osobno doprinese povratku povjerenja u pravosuđe. A predsjednicu pozivam da se pridruži ovoj inicijativi. Ako je deset baklji na stadionu veći problem u društvu od deset nepoželjnih sudaca, cijelo se društvo mora zamisliti. Poruka koju šalje ovaj saziv Ustavnog suda u ovom je trenutku nacionalni problem sigurnosti, kazao je Orepić za Večernji.

 

Facebook Komentari