Vesna Pusić proglašena Vitezom Nacionalnog reda Legije časti, predsjednik Francuske dao joj priznanje

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova i počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić proglašena je Vitezom Nacionalnog reda Legije časti, kojom joj predsjednik Francuske Republike odaje priznanje za zalaganje za europske ciljeve te za doprinos suradnji između Francuske i Hrvatske.

„Prilikom posljednjih odlikovanja, predsjednik Francuske Republike dodijelio Vam je titulu Viteza Nacionalnog reda Legije časti, kako bi istaknuo Vaše izuzetne zasluge u osobnom i profesionalnom djelovanju.

Od srca Vam čestitam na ovom odlikovanju kojim se odaje priznanje Vašem zalaganju za europske ciljeve. Po uzoru na Vaše djelovanje, na nama je da poduzmemo sve što je potrebno kako bi stvarni doprinosi Europe zaživjeli, a izgradnja Europe bila shvaćena kao zajedničko dobro svih građana“, stoji u pismu kojim Vesnu Pusić o odlikovanju obavještava državni tajnik za europske poslove Harlem Désir.

Za komentar o odlikovanju N1 je pitao i samu Vesnu Pusić koja je kazala kako je iznenađena te kako joj je ukazana velika čast.

Za N1 je kazala da je, iako je u Francuskoj odluka o odlikovanju donesena još krajem srpnja, ona o njoj bila obaviještena tek danas.

”Jako sam sretna i počašćena. Riječ je o jednom od najstarijih i najuglednijih odlikovanja na svijetu, to je velika čast”, rekla je za N1 Vesna Pusić.

Facebook Komentari