Sindikati napustili središnjicu HDZ-a jer je Plenković kasnio na sastanak

Predstavnici sindikata napustili su u srijedu prostorije za sastanak koji je inicirao HDZ, odnosno Andrej Plenković, jer je Plenković – kasnio. Kažu da im je dosta da budu dio “predizbornog cirkusa”.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ranije je najavio sastanak s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, koji je trebao početi u 10 sati na Trgu kralja Petra Krešimira IV.

Plenković je potom u središnjici HDZ-a trebao održati sastanak s predstavnicima sindikata, u 11 sati, na Trgu žrtava fašizma.

Prvi je prošao dobro, a na drugi je kasnio 15 minuta kada su sindikalci odlučili otići. Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević je rekao da su ih “pozvali na sastanak, čekamo, oni kasne, a nitko nam nije javio ni da će kasniti ni zbog čega, nije bilo isprike”.

“Normalno ponašanje je kod mene prisutno, za razliku od organizatora sastanka. Previše godina imamo svi skupa i previše smo bili sudionici predizbornog cirkusa. Nisam ljut, ali žao mi je što sam sudionik jednog bezobraznog postupanja”, kazao je Matijašević.

Sindikalci su poručili i da je to neozbiljno i nekorektno, prenosi N1.

Facebook Komentari