VIDEO Najsramotniji potez u povijesti moderne košarke. NBA košarkaš iz dva pokušaja nije uspio zabiti auto-koš

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Košarkaške olimpijske kvalifikacije posljednjih su dana donijele dosta lijepih priča, ali jučer smo gledali i neke ružne. Jednu od njih su ispisali Novozelanđani koji su u se u posljednjoj četvrtini utakmice protiv Slovenije doslovno ‘sklanjali‘ kako bi Luka Dončić i društvo došli do potrebnih 29 poena razlike.

No, nisu oni bili jedini koji su ispisali sramotne scene. Antijunak je bio i Goga Bitadze, košarkaš Gruzije koji je pokušao postići auto-koš kako bi pomogao svojoj reprezentaciji. Naime, Gruziji je bila potrebna pobjeda nad Filipinima od 19 poena razlike kako bi prošli dalje, ali par sekundi prije kraja su imali samo +3.

Chris Newsome je u tom trenutku bio na liniji slobodnih bacanja, pogodio prvo i smanjio zaostatak Filipinaca na dva poena, a onda je promašio drugo. Tu na scenu stupa Bitadze, NBA igrač koji je prije nekoliko dan potpisao novi ugovor za Orlando, a svojedobno je igrao i za srbijansku Megu. On u skoku pokušava zabiti sam sebi koš kako bi utakmica otišla u produžetak, a Gruzija pokušala uloviti željenih 19 poena razlike.

No, Bitadze – promašuje nemoguće, reklo bi se ‘sivonjićevski‘, a onda je još jednom poslao loptu prema svojem košu koja opet nije prošla kroz obruč. Ostalo je 96:94, Gruzija je otišla kući, a Bitadzeov promašaj je najbolje oslikala reakcija gruzijskog izbornika, Srbina Aleksandra Đikića koji nije vjerovao što se dogodilo. Bitadzeov, pak, pokušaj, najbolje oslikava naslov na španjolskom Asu koji je ovo nazvao ‘najsramotnijim događajem u povijesti moderne košarke‘ te dodali kako ne vjeruju da se sve dogodilo na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. No, ionako znamo da je u modernom sportu malo toga ostalo od Coubertinovih riječi, pišu Sportske novosti.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

VIDEO Dončić nagovorio suparnika da promaši kako bi Slovenija preskočila Hrvatsku? Umiješala se karma

Share This Article