Gdje zapinje s pražnjenjem septičkih jama u Zagrebu? Glasajte za nas pa ćemo riješiti!

Foto: VIO

Stanari Jarunske obale u velikim su problemima zbog neredovitog pražnjenja septičkih jama. Sličan problem nedavno su imali i stanovnici Lučkog, a s HRT-a su provjerili što se događa na Jarunu.

Izreka kaže – obećanje, ludom radovanje, a u slučaju stanara Jarunske obale ta se izreka obistinjuje. Iako je gradonačelnik obećao da će Grad svima koji imaju septičke jame iste i prazniti na zahtjev, od toga zasad ništa.

– Ljuti smo jer smo se iz još uvijek neuredne situacije našli odjednom u potpunom košmaru. I što sad napraviti? To je pitanje za gradonačelnika – žali se stanarka Jarunske obale 29 Vesna Šego.

Riječ je o Z3 zaštićenoj zoni uz samo jezero, gdje nema kanalizacije. Septičke jame moraju prazniti svaka dva mjeseca, a cijena jednog privatnog pražnjenja je 70 eura, kaže nam stanar Milan Konjević. Žali se na Vodopskrbu i odvodnju.

– Ja sam 10. lipnja nazvao ViO i rekao im da je septička jama puna. Tada su mi rekli da će referent preuzeti. Nakon toga sam barem 10 puta zvao i svaki put su mi rekli da je slučaj preuzeo referent, no na terenu se nisu pojavili. To mi sad predstavlja problem – kaže gospodin Konjević.

Desetljećima prije stanari su tražili od općine da ih priključi na kanalizaciju, no odbijeni su uz obrazloženje da se njihova ulica nalazi na nižoj razini od kolektora. Iako se i taj problem danas može riješiti, čini se da pojedini lokalni političari kanalizaciju još uvijek koriste kao sredstvo iznude.

– Jedan od tih mjesnih političara mi je rekao da će mi srediti kanalizaciju ako glasam za njega na izborima. Kao da je kanalizacija moja i njegova privatna stvar. I na tome je stalo. Kanalizacije nema – ističe Konjević.

Da situacija bude još gora, nedaleko obiteljskih kuća niknule su nove višestambene zgrade što dodatno opterećuje područje oko Jarunskog jezera. Hoće li se što promijeniti vidjet ćemo nakon 15-og ovog mjeseca, kada bi prema informacijama koje su s HRT-a dobili iz ViO-a, napokon trebalo početi pražnjenje septičkih jama.

Share This Article