Zaustavljen tvrdo pijani vozač (45), nikad nije položio vozački, auto neregistriran, a kažnjen je i suvozač

Foto: Policija

Policijski službenici uhitili su muškarca koji je počinio teže prekršaje te je ugrožavao sigurnost prometa, piše istarska policija.

Umaška policija je jučer oko 21.45 sati u Ulici Poduzetnika u Umagu zaustavila automobil, bez registracijske oznake, kojim je upravljao 45-godišnjak.

Muškarac za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas te je utvrđeno kako nije nikada položio vozački ispit, dok je obavljenim alkotestiranjem utvrđeno kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.54 promila. Što se tiče vozila, utvrđeno je kako mu je prometna dozvola istekla prije više od 15 dana.

Policijski službenici uhitili su muškarca i priveli ga u policijsku postaju te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U vozilu se nalazio i 42-godišnji putnik, koji je u vrijeme dok je vozilo bilo u pokretu, kroz prozor bacio upaljeni opušak cigarete te mu je izrečena novčana kazna radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Share This Article