SOA i MORH pronašli masovnu grobnicu: Ajoj, tukli su ga… Odveli su ga i ubili ispred mojih očiju

Screenshot: Nova TV

Pronađena je masovna grobnica u Vukovaru na odlagalištu otpada te posmrtni ostatci najmanje 10 žrtava iz Domovinskog rata čiji se identitet tek treba doznati.

Pronađena je još jedna masovna grobnica u Vukovaru. Grobnica je pronađena na odlagalištu otpada na osnovi informacija koje je prikupljala Sigurnosno-obavještajna agencija od 2021. godine, a hrvatska je vojska odradila operativni dio.

Ispod otpada iz jame ekshumirano je najmanje deset osoba. Posmrtni su ostaci od žrtava Domovinskog rata. Na mjesto pronađene masovne grobnice došle su obitelji koje još uvijek traže svoje najmilije.

Među njima je i Mato Gombović koji 23 godine traži sina, nestalog branitelja. Posljednji put ga je vidio kada su zajedno bili zatočenici u logoru Veleprometa. Svake godine 20. studenog obilazi zloglasni logor i mjesto rastanka sa svojim Mirkom.

“Sina mi, 21 godinu navodno odveli na Ovčaru, al taj nije sigurno vidio Ovčare kad ga nema do sada. Vidio sam kako ga odvode, ajoj, tukli su ga. A bio visok skoro dva metra, momčina samo takva. Sina su mi odveli i ubili ispred mojih očiju. Kad su ga tukli, ja sam gledao, a oni mene….teško je to pričati”, rekao je Gombović kroz suze reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Nada se da su Mirkovi posmrtni ostatci u otkrivenoj grobnici, ali identiteti žrtava se tek trebaju doznati.

Tomo Medved, ministar branitelja je rekao da su ekshumirani posmrtni ostatci upućeni na zavod za sudsku medicinu sa ciljem utvrđivanja identiteta. “Uz, nažalost dovežene posmrtne ostatke tu su i životinjske kosti koje dodatno otežavaju proces pronalaska. Utoliko je taj zločin strašniji”, dodao je Medved.

Dokazano je i da je to sekundarna grobnica, odnosno da su ljudi bili negdje pokopani prije nego što su ovdje prebačeni, analiza tla govori, najvjerojatnije iz močvare. Kada se dođe do posmrtnih ostataka se prelazi na ručnu obradu.

Glavni državni odvjetnik, Ivan Tudurić se također oglasio: “Počinitelji ovih zločina nisu samo osobe koje su ih neposredno ubile, mučki likvidirale. Nego su to svi ovi koji su sve ove godine tajili, a znali su istinu”. Za ovaj zločin još nitko nije odgovarao, a traga se za još 1797 osoba, piše dnevnik.hr.

Otkrivena masovna grobnica kod Vukovara: Tijela zakopana sa životinjskim otpadom; Turudić šokiran

Share This Article