U eksploziji kod Obrovca poginulo devetogodišnje dijete: Eksplozivno sredstvo bilo je u češkom vozilu, evo što kaže čovjek koji je prvi stigao na mjesto nesreće

Screenshot: HRT/ Ilustracija

Iz zadarske policije obavještavaju o slučaju koji se dogodio u srijedu navečer kod Obrovca i u kojem je poginulo devetogodišnje dijete.

– Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.

Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda, navode iz PU zadarske dodajući kako su obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja. Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet, kazali su iz PU zadarske dodajući kako policija nastavlja s provođenjem očevida i daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja.

Opća bolnica Zadar izvijestila je o zdravstvenom stanju dviju žena koje su sinoć, uslijed eksplozije u Bilišanima kod Obrovca, zadobile ozljede.

​- U srijedu u ranovečernjim satima, kolima Zavoda za hitnu medicinu dovezene su dvije ženske osobe s teškim ozljedama zadobivenih eksplozijom nepoznatog sredstva. Jedna od pacijentica zadobila je ozljede trbuha i po hitno završenoj obradi operirana je tijekom noći. Ona je sada stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja. Druga pacijentica zadobila je tešku ozljedu oka te je primarno zbrinuta na Odjelu za oftalmologiju gdje se i nalazi te je za sada stabilno i na daljnjem je liječenju, poručili su iz zadarske bolnice, piše Zadarski.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski list, obitelj se kamperom zaustavila na autobusnoj stanici Bilišane prema Žegaru, a pretpostavlja se kako je eksplodirao plin koji se nalazi u spremnicima.

Dijete je praktički na licu mjesta poginulo od eksplozije

Kako je izvijestila policija, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane.

Slobodan Oluić, koji živi nedaleko od mjesta gdje se dogodila nesreća, čuo je eksploziju i zapomaganje, piše Zadarski list.

– Tamo sam vidio dva terenska vozila, a ispred njih vidio sam nekoliko osoba koje su bile krvave. Dijete je praktički na licu mjesta poginulo od eksplozije, dok su žene i muškarac ozlijeđeni. Pokušao sam se sporazumjeti s Česima, koji su već i ranije pokušali zvati hitnu, ali u toj panici se nisu mogli dobro sporazumjeti s njima pa sam im ja objasnio gdje se to dogodilo. Hitna pomoć i druge službe su brzo došle na mjesto nesreće, a svi ozlijeđeni su bili ispred tih vozila, a ne unutar njih. Oni su mi objasnili da su stali na tom proširenju uz cestu zbog tog što se jedno vozilo pokvarilo, kazao je Oluić za Zadarski list.

Užas kod Zadra, stradali češki turisti: U eksploziji poginulo dijete, dvije žene u bolnici

Share This Article