Zbog nove parkirne rampe zamalo izbila tučnjava, načelnik poručuje: Dosta nam je mađarskog terora!

Screesnhot

U ponedjeljak ujutro, oko devet sati, zaštitari i predstavnici tvrtke Primošten d.d. u vlasništvu mađarskih kompanija Bohemian i Canberra Invest, spriječili su djelatnike Općine Primošten u postavljanju kabla koji bi trebao napajati strujom buduću parkirnu rampu, javlja Šibenski.hr.

Situacija je, kako tvrde, u jednom trenutku skoro kulminirala, no kad je reporterska ekipa portala Šibenski.hr došla na mjesto događaja oko 10.30 sati, stanje je bilo prilično mirno. Dva zaštitara, dva policajca i nekoliko djelatnika Općine nisu bili raspoloženi za razgovor. No, zato je htio govoriri načelnik općine, Stipe Petrina, koji se ubrzo pojavio.

– Da ja danas nisam povukao dio ovih ljudi, ne zaštitari, nego ovaj jedan koji je s Mađarima, bio se spreman s nama tući – rekao je načelnik Petrina.

Problem je izbio na parceli 799/3 za koju Petrina tvrdi da je javna površina te je u vlasništvu i posjedu Općine Primošten. Mađarski vlasnici primoštenskih hotela tvrde drugačije.

Prema Stipi Petrini, počelo je ovako:

– Tu je prije bila njihova rampa. Mi smo je prije dvije godine digli, jer su naplaćivali parking na zemljištu koje nije njihovo. Predložili smo neka rampa ostaje, a novac dijelimo – vaša rampa i radnici, naš teren. Nisu htjeli pa smo mi maknuli rampu i donijeli odluku da Općina Primošten stavi svoju rampu, ishodovali smo dozvolu od policije o uređenju prometa na ovom dijelu Raduče i danas smo išli postaviti kablove koji će servisirati tu rampu i naplatne automate.

Radovi su trebali krenuti jutros, no predstavnici tvrtke Primošten d.d. su ih spriječili.

– Čim su došli ovi novi Mađari (radi se o tvrtkama Bohemian i Canberra, opa.a.), oni su tužili Općinu Primošten i spor se vodi, baš je sutra ročište. Općina je s bivšim vlasnicima Primošten d.d. 2007. godine sklopila ugovor o zakupu jednog dijela ove parcele, gdje su njihovi ugostiteljski objekti. A oni sada tvrde u toj parnici, koja je teška oko 6, 7 milijuna kuna, da smo mi njima iznajmili javnu površinu koja je zapravo, kao što vidite, cesta. Oni kažu da to nije cesta i da je ovo njihovo. A adresa im je Raduča 11, ovo je sve ulica Raduča – rekao je Petrina.

Petrina tvrdi da je, nakon što je jutros nazvao policiju, očekivao da će ona osiguravati radnicima da rade na tom dijelu Raduče, no policija je samo naredila da se kamioni s alatom i opremom uklone.

– Mi smo to ispoštovali. Uskoro imam razgovor s načelnikom policije, službeno ću zatražiti asistenciju policije da obavimo te radove postavljanja rampe na ulaz u ovaj dio ulice Raduče. Ponavljam, imamo urednu potvrdu i urednu suglasnost od policije.

Načelnik Stipe Petrina kaže da će radovi biti nastavljeni čim dobije suglasnost od policije. Na kraju je imaš još nešto za reći.

– Ovog mađarskog terora je previše, otkad su došli ovi novi stalno se generiraju problemi gdje ih nikad nije bilo.

Predstavnik mađarskih vlasnika tvrtke Primošten d.d., koji je bio na licu mjesta, nije ništa komentirao, uputio je novinare da upit pošalju mailom.

Share This Article