Požar kod Šibenika lokaliziran

Foto: JVP Dubrovnik/Ilustracija

Županijski centar 112 zaprimio jeu nedjelju dojavu o požaru na području Vrpolja.

– Vatrogasci su stigli do nepristupačnog područja pa im je gašenje otežano. Na terenu su u ovom trenutku 53 vatrogasca i 19 vozila – kazali su iza 21 sat za Šibenik.in iz ŽC 112.

– Dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrpolja zaprimili smo u 18.25 sati. Gori trava i nešto šume. Nema ugroze za objekte. Požar je i dalje aktivan, a na terenu je u ovom trenutku 35 vatrogasaca i 12 vozila – kazali su iz Županijskog centra 112.

U ponedjeljak požar lokaliziran

– Zračne snage su napustile požarište. Radi se sanacija prostora, a vatrogasci će ostati ovdje u dežurstvu cijeli dan. Trenutno je na terenu 20 vatrogasaca – kazao je Dukić.

– Veći dio požara je lokaliziran, nema više otvorene vatre, a to se odnosi na područje prema Jasenovu koje je sad pod nadzorom. Još gore prema vjetrenjačama i Vrsnom ima otvorene vatre tu nam u gašenju pomažu dva kanadera i dva air tractora. Ukupna površina koja je zahvaćena požarom iznosi oko 450 hektara. Tijekom noći je na požarištu bilo 60 vatrogasaca, a sada ih je oko 50-ak – kazao je za ŠibenikIN ujutro županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Share This Article