Bauk nakon izlaznih anketa izračunao većinu i objasnio koga će SDP prvo zvati

Screenshot: RTL

Iz SDP-ovog stožera javljaju se RTL-ovi reporteri Ana Mlinarić, Andrija Jarak i Zorana Čičak Kulić koji prate reakcije SDP-ovaca na rezultate prvih izlaznih anketa prikupljenih na biračkim mjestima, ali i koji će tijekom večeri pratiti reakcije na prve neslužbene rezultate izbora.

Rijeke pravde s 44 mandata prema anketama – izazvalo je to malo euforije i aplauza u SDP-ovom stožeru, doček skroman.

Bauk: ‘Prva stranka s kojom moramo razgovarati je Možemo’

“Od danas ćemo imati novu parlamentarnu većinu koja je do danas bila opozicija. Prva stranka s kojom moramo razgovarati je Možemo, zastupnici nacionalnih manjina i oni s kojima smo bili na prosvjedu”, kazao je Bauk.

“Prošli put su ankete bile relativno točne. Rezultati u nekim jedinicama su nas ugodno iznenadili. Ukupan rezultat možda bude isti”, kazao je, piše RTL.

Ahmetović o izlaznim anketama

Zadovoljstva nema, zaostaju bitno za HDZ-om i čekaju se službeni rezultati. Komentirala ih je glavna tajnica SDP-a Mirela Ahmetović, piše N1.

“Prvo se želim zahvaliti svima koji su velikom izlaznošću pokazali da žele snositi odgovornost i da im je dosta da drugi odlučuju umjesto njih. Što se rezultat tiče, pričekat ćemo prve službene pa ćemo komentirati. Raduje nas izlaznost.”

Iz HDZ-a su zadovoljni što imaju više od Rijeke pravde i Možemo zajedno.

“Ne bih o tome što oni govore, ali posljednje četiri godine su upravljali državom sa 16 posto glasova, sad neće biti tako.”

Što sa SDP-om nakon ovoga, nije previše pomogao ni Zoran Milanović?

“Puno puta sam rekla u protekle četiri godine, ne brinite za SDP. Sve loše prognoze koje su davane, pokazale su se kao potpuno deplasirane. Svjedočili smo kako nas se proglašava mrtvima, a prvi smo dali program i aktivno sudjelovali. Demantirali smo sve loše porognoze, kao i to da građani nisu zainteresirani za izbore, da su upali u letargiju. Jer, HDZ-ova plaćena vojska izlazi na izbore. Ovaj put se to nije pokazalo, odgovorni građani su izašli, čekali su u gužvama, poručili su da žele promjene.”

Koliko je Milanović motivirao birače?

“Ova izlaznost pokazala je da njegovo ime i prezime građani pozdravljaju, kao i njegov ponovni angažman. Svo ovo vrijeme je građanima davao onu sigurnost da će znati na čemu su, da ih nitko neće zavarati koliko god se trudili.”

Ako se zna na čemu smo, što s budućom vladom?

“I sam predsjednik, ako ćete izravno, a i Rijeke pravde, su se odlučili na to da sve građane učine jednakima, jednako vrijednima, bez obzira o kakvoj osobi se radilo. Ono što je nama cilj jest zgaziti korupciju u koju nas je uvalio HDZ i svim građanima dati jednaku šansu za uspjeh. Od toga nećemo odustati i drago mi je da je Milanović jedan od onih koji vode takav smjer politike”, naglasila je Ahmetović.

Izlazne ankete: HDZ-u relativna pobjeda, teško će do 76 ruku za sastavljanje Vlade

Share This Article