Majka mrtvu bebu bacila na otpad. Prijete joj dvije godine zatvora

Foto: Policija

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 29-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela povrede mira pokojnika.

“Podignutom optužnicom okrivljenicu se tereti da je počinila navedeno kazneno djelo neutvrđenog dana od prosinca 2022. do 20. siječnja 2023., na području jednog mjesta u Krapinsko-zagorskoj županiji”, navode tužitelji.

Kako neslužbeno doznaje Danica, riječ je o mučnom slučaju kad je mrtvo tijelo novorođenčeta pronađeno uz dio deke, odbačeno na građevinski otpad na privatnom zemljištu kod Đurmanca.

Ispostavilo se kako je beba rođena mrtva, a majka ju je potom odbacila na otpad.

“Tko neovlašteno iskopa, odnese, ošteti, uništi, sakrije ili premjesti tijelo, fetus, dio tijela ili pepeo umrle osobe, ili tko oskvrne tijelo, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine”, stoji u Kaznenom zakonu za to nedjelo za koje tužitelji terete majku.

Mrtvo tijelo novorođenčeta pronađeno je 29. siječnja lani blizu Đurmanca u Zagorju te je utvrđeno da je majka počinila kazneno djelo povrede mira pokojnika.

“Protiv osumnjičene podnijeta je kaznena prijava državnom odvjetništvu u Zlataru. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji, nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja”, rekli su tada u zagorskoj policiji.

Share This Article