Uhićen notorni pedofil koji je bježao čak 27 godina, locirali su ga u Tajlandu

Foto: Policija

Jedan od najtraženijih bjegunaca u Velikoj Britaniji uhićen je u zračnoj luci nakon što je u bijegu proveo čak 27 godina.

Richard Burrows, kojemu je sada 80 godina, nije se kasnih 90-ih pojavio na sudu na izricanju presude kad je osuđen za sodomiju po dvije točke i nedolično ponašanje po čak 11 točaka optužnice.

Optužbe su povezane sa zlostavljanjima djece koja su se događaja između 1969. i 1971., objavila je policija Cheshirea. Neka zlostavljanja dogodila su se u domu za djecu, a druga u West Midlandsu.

Otada je Burrows – čije je puno ime Richard John Ramsey Burrows – u bijegu pred zakonom. Tijekom godina su se provodile opsežne istrage, a on je proglašen jednim od najtraženijih bjegunaca.

Prošlog četvrtka, 28. ožujka, Burrows je, nakon 27 godina bijega, uhićen u zračnoj luci te mu je određen pritvor.

Uhićenje je rezultat zajedničkog rada policije Cheshirea i Nacionalne kriminalističke agencije (NCA). Inspektorica Eleanor Atkinson kaže kako ovo uhićenje kriminalcima pokazuje da će na kraju ‘biti uhićeni, bez obzira koliko dugo se skrivali‘.

‘Naša odlučnost da lociramo Burrowsa nije splasnula proteklih 27 godina, a njegovo uhićenje označava značajan korak naprijed i početak okončanja čitavog slučaja. Željela bih zahvaliti javnosti za informacije koje su nam tijekom godina davali te se nadam da će ih ovo uhićenje dodatno ohrabriti‘, rekla je Atkinson.

‘Također se nadam da će Burrowsovo uhićenje poslužiti kao upozorenje svim ostalim bjeguncima i pokazati im kako će na kraju biti uhićeni, bez obzira na to koliko se dugo skrivali.‘

Duncan Burrage, suradnik NCA-a u Tajlandu, rekao je: ‘Koristeći našu međunarodnu mrežu i u bliskoj suradnji s kolegama policajcima iz Cheshirea, uspjeli smo uči u trag bjeguncu. Ovo uhićenje pokazuje našu odlučnost da pronađemo sve one koji bježe pred zakonom.‘, piše Jutarnji list.

Share This Article