Sumnja se u namještanje Dinamove europske utakmice: Kosovske vlasti pokrenule istragu

“Kada se to učini svi uključeni u ovu priču moraju snositi odgovornost jer ne možemo dopustiti da se blati ime našeg kluba, naš rad i znoj”, brane se iz Ballkanija, no Državno tužiteljstvo Kosova nije sigurno da je susret prošao bez zakulisnih igara, prenosi Večernji.

Nevjerojatne vijesti stižu s Kosova. Policija i Državno tužiteljstvo pokrenule su istragu u vezi utakmice Ballkani – Dinamo (2:0), odigrane 5. listopada 2023. godine u grupnoj fazi Konferencijske lige, zbog sumnji u namještanje. Bilo je to jedno od najvećih Dinamovih razočaranja u povijesti kluba. Kosovski prvak Ballkani je u Priština apsolutno šokirao plave i odnio tri boda.

Štoviše, momčad s Maksimira je toliko loše igrala na gostovanju da je nekima cijela predstava počela gledati nerealno. Glasnogovornica Državnog tužiteljstva Laureta Ulaj je za kosovski Nacionale potvrdila da je pokrenuta istraga u vezi spornog susreta. ” Potvrđujemo da se po ovom pitanju poduzimaju istražne radnje državnog odvjetnika”, rekla je Ulaj.

Kosovski prvak je reagirao i izrazio zabrinutost zbog “tendencija narušavanja imidža kluba”. “Pokušava se baciti prašina na povijesnu pobjedu ostvarenu protiv velike momčadi Dinama, na utakmicu koja je zaokupila pažnju europskih i svjetskih medija zbog velikog uspjeha naše momčadi”, stoji u priopćenju kluba.

“Pozivamo sve instance pravosuđa, Tužiteljstvo i Sud, istražitelje i novinare, da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem, te da rasvijetle javnosti svaki mogući detalj. Kada se to učini svi uključeni u ovu priču moraju snositi odgovornost jer ne možemo dopustiti da se blati ime našeg kluba, naš rad i znoj”, navode iz Ballkanija.

Dinamo je u posljednjem kolu grupne faze (14. prosinca) na Maksimiru porazio Ballkani rezultatom 3:0. Uslijedila je šesnaestina finala gdje su plavi uspjeli u dvije utakmice svladati Real Sociedad. Zatim su u osmini finala kod kuće slavili protiv PAOK-a rezultatom 2:0, da bi u Solunu pali pod golijadom domaće momčadi (5:1), prenosi Večernji.

Share This Article