Pregledavaju se kamere: Turudićev auto propucan je u Zagrebu, i to prije mjesec dana

Screenshot: N1

Nove detalje oko propucavanja automobila Ivana Turudića, suca Visokog kaznenog suda i novoimenovanog glavnog državnog odvjetnika doznali su iz 24sata.

Kako doznaju iz upućenih krugova, fokus istrage oko oštećenja na Turudićevu automobilu nije više u Virovitici, gdje je prijavio oštećenje, jer se pretpostavlja da su oštećenja nastala prije mjesec dana, a tada je Turudić boravio u Zagrebu. Zato se provjeravaju lokacije i snimke s kamera na kojima je Turudić u to vrijeme parkirao svoje vozilo u glavnome gradu. Navodno se radi o kalibru 7,65.

Istražitelji, kako doznaje 24sata, u prvi tren i nisu bili posve sigurni da je i oštećenje na retrovizoru nastalo od propucavanja, pa se ta teza još razmatra.

Podsjetimo, 24sata su već doznala da je Turudić uočio oštećenja pa otišao prijaviti štetu u osiguravajuće društvo. Oni su ga potom uputili do mehaničara.

Doznali su i da su automehaničari pronašli zrna u autu, jedno je sumnjivo oštećenje na retrovizoru, a drugo zrno su našli na lajsni stakla suvozačevih vrata. Kako je prošlo zrno, odvojila se i lajsna stakla.

Kada je Jutarnji list objavio kako je Turudić u petak ujutro vidio rupu na autu i odvezao ga na servis, Turudića su iz 24sata odmah nazvali i pitali je li istina da mu je propucan auto. Rekao im je, citiraju: ‘Zbogom. Zbogom’.

Kad su ga pitali zašto, odgovorio je kratko: ‘Boli te k…’. Potom je novinarima 24sata je poklopio slušalicu.

Nekoliko sati kasnije policija je potvrdila da je Turudić pristupio u službene prostorije policije te iznio informacije kako je na vozilu kojim se koristi uočio oštećenja. S obzirom na vrstu oštećenja, vozilo je prevezeno u prostor policije te se na vozilu obavlja očevid.

Share This Article