Velike promjene u Dinamu: Izabrani novi sportski direktor i četvrti član Uprave

Screenshot: Youtube

Manenica će postati četvrti član Uprave i pridružiti se već postojećim članovima Peras, Tomačiću i Podnaru, a bez njegovog potpisa Uprava neće moći donositi odluke, piše Večernji list.

Osam dana nakon što je Velimir Zajec odnio pobjedu na predsjedničkim izborima u Dinamu, novi Izvršni odbor se danas navečer sastao na svojoj prvoj sjednici i odmah u početku svojeg djelovanja donio nekolicinu krucijalnih odluka za klub.

– Na početku sjednice se predsjednik Zajec obratio prigodnom rječju članovima IO-a, naglasio je da su najvažniji zajedništvo i rezultat. Ovdje više ne govorimo o nikakvih stranama, nego o jednom IO-u. Oduševljen sam raspravom IO-a koje je pokazalo da će funkcionirati kao jedinstveno tijelo. U jednom trenutku nam se kao gost pridružila Uprava kluba, oni su pripremili jednu prezentaciju, svatko za svoje područje. Svaki član IO-a se tako predstavio, pa smo zamolili da to napravi i Uprava. Zahvaljujem i njima na konstruktivnoj raspravi. Svi članovi IO-a su bili prisutni na sjednici. Sve odluke su bile jednoglasne bez suzdržanih i bez glasova protiv – rekao je dopredsjednik Dinama Dubravko Skender na konferenciji za medije nakon sjednice.

Među najznačajnijim odlukama su imenovanje Zvonimira Manenice za novog člana Uprave zaduženog za financije, ljudske resurse i opće pravne poslove, koji će ‘de facto’ biti glavni član Uprave. Još jedna značajna odluka je imenovanje vršitelja dužnosti na funkciji sportskog direktora, što je Zajec više puta isticao kao jednu od najvažnijih stvari za utvrditi po svojem dolasku na funkciju predsjednika.

Zvonimir Manenica je iskusan biznismen i diplomirani ekonomist Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Manenica je posljednje radio kao CFO, odnosno šef financija za regiju u poznatoj tvrtci Vaillant. Prije Vaillanta je imao dugogodišnje iskustvo radio kao revizor u Društvu Ernst & Young.

Manenica će tako postati četvrti član Uprave i pridružiti se već postojećim članovima Vlatki Peras, Danijelu Tomačiću i Darku Podnaru. Posebna važnost pridaje se ovom imenovanju jer će Manenica biti ovlašten potpisivati ključne dokumente, u prijevodu bez njegovog potpisa i ‘amenovanja’ potpisi ostalih članova Uprave neće moći značiti ništa. Ova odluka stupa na snagu čim se steknu svi pravni uvjeti.

Iznimno važno je i imenovanje vršitelja dužnosti na funkciji sportskog direktora. Predsjednik i Izvršni odbor kluba predložili su Marka Marića za v.d. sportskog direktora, i taj prijedlog je prihvaćen. Marić je u klub došao prošle godine na poziv tadašnjeg sportskog direktora Darija Šimića i pomagao mu u sportskoj politici, ali je generalno bio zadužen za školu nogometa, iako smo čuli da je sudjelovao i u nekim transferima ovog ljeta, piše Večernji list.

Njegova dosadašnja funkcija bila je funkcija direktora razvoja nogometa.

Tijekom svoje karijere je bio i pomoćnik Ivana Leke u Kini, a valja istaknuti da je riječ o poliglotu koji govori šest jezika. Marić je inače sin bivšeg vratara Dinama Zvonka Marića te vjenčani kum Nike Kranjčara. Iako će prvo biti vršitelj dužnosti, postoji mogućnost da se Marić pokaže kao trajno rješenje za ovu poziciju i klub otvara tu mogućnost. Intencija je da izravno odgovara predsjedniku Zajecu.

Isto tako, jednoglasno je potvrđeno formiranje tri odbora. Prvi će biti Odbor za financijska i organizacijska pitanja, drugi će biti Odbor za izgradnju stadiona, a treći će biti Odbor članstva. Preciziranje ovih odbora biti obavljeno na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora koja je zakazana za idući ponedjeljak. To će biti još jedan korak u osiguravanju učinkovitog vođenja kluba i postizanju postavljenih ciljeva.

Odbor za financijska i organizacijska pitanja će voditi Mislav Ante Omazić, Odbor za izgradnju stadiona će voditi Ivan Nauković, a Odbor članstva Tomislav Globan. Tri spomenuta pojedinca će na idućoj sjednici Izvršnog odbora, koja je zakazana za idući ponedjeljak, predložiti svoje timove za sve odbore.

Odobreno je i formiranje Ureda predsjednika Dinama, koji će biti decidiran također na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora zakazanoj za idući tjedan.

Uz sve ove odluke, važno je naglasiti da je Dinamov velik cilj maksimalno otvaranje prema javnosti i navijačima i od tog se cilja ne odstupa ni u najmanjoj mjeri, piše Večernji list.

Share This Article