Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu: Želimo ministra koji će konačno stati uz nas

Foto: Nataša Vidaković/N1

U Zagrebu je održan prosvjed koji je, zbog nezadovoljstva uredbama o koeficijentima koje je donijela Vlada, organizirao sindikat Preporod zajedno s tri nastavničke grupe.

Prosvjednici su nosili transparente na kojima pišu stvari poput: “Nismo vas učili da biste nas mučili”, “Ne živimo o renti, trebaju nam koeficijenti”, “Štednjom na obrazovanju kradete budućnost”.

Prvi govor održala je profesorica Tamara Šoić, koja se obratila budućoj ministrici ili ministru.

“Ovi dosad su iskoristili priliku pa nema smisla da im se obraćam. Pogledajte ove ljude, zapametite ovu sliku, nemojte nas ponovo tjerati na ulice. Želimo ministra koji će konačno stati uz nastavnika i sve zaposlenike”, ustvrdila je.

“Izloženi smo pritiscima inspekcija, agencija, ravnatelja, roditelja, javnosti. Jednom želimo nekoga tko će biti uz nas, na istoj strani na kojoj smo i mi”, dodala je.

Stipić o nazivu prosvjeda

Čelnik Preporoda Željko Stipić je na konferenciji za medije koja je održana u četvrtak pojasnio kako su se odlučili za naziv prosvjeda.

“Prosvjed će biti pod naslovom ‘Mijenjajte koeficijente’ jer se pokušava stvoriti predodžba da se koeficijenti ne mogu mijenjati, da pritisak ne može dati rezultata jer Vlada nije u prilici bilo što mijenjati u dokumentima koje je donijela. To je neistina”, rekao je.

Dodao je da Vlada samostalno donosi i mijenja uredbu i da je pitanje ima li volje to učiniti, a u Preporodu smatraju da ju samo pritiskom mogu usmjeriti ka tome.

“Smisao našeg subotnjeg prosvjeda je pritisak”, zaključio je Stipić, piše dnevnik.hr.

Share This Article