Unatoč povećanju dosega: Polovica vlasnika električnih vozila ima i automobile s benzinskim ili dizelskim motorom

Ilustracija

Posljednjih godina značajno je porastao broj električnih vozila sposobnih prijeći više od 600 kilometara s jednim punjenjem. Međutim, istraživanje u Velikoj Britaniji koje je provela agencija Zenith, specijalizirana za leasing, pokazalo je da to možda nije dovoljno, jer polovica vlasnika električnih automobila (51 posto) i dalje ima benzinski ili dizelski automobil.

Studija se temeljila na istraživanju 2800 vlasnika električnih automobila. Od svih intervjuiranih, više od polovice ima automobil s motorom s unutarnjim sagorijevanjem. Povrh toga, samo ih 18% koristi električna vozila za putovanja duža od 100 kilometara.

Kako je objavio Zenith, glavni razlozog zbog kojih vlasnici ne razmišljaju o tome da se riješe svog automobila s unutarnjim sagorijevanjem jest nedostatak javnih punionica.

Ironično, anketa je također otkrila da su najčešće korištena električna vozila zapravo prikladna (i konstruirana) za duga obiteljska putovanja. Točnije, od 26 najkorištenijih modela u studiji, prva četiri su: Tesla Model 3, Audi e-tron, Kia e-Niro i Cupra Born, piše Revija HAK.

Novo rješenje: Kineski proizvođač i Toyota konstruirali su motor koji radi na – amonijak

Toyota ne odustaje: Sada eksperimentira s još jednom tehnologijom koja bi na životu održala benzince, hibride…

Share This Article