VIDEO ‘Ne čistite lice zimi dva puta na dan, to dubinski oštećuje kožu’

Foto: Unsplash

Zimi je koža pred posebnim izazovima, ne samo da joj grijanje škodi te je previše isušuje, već su tu i izuzetna hladnoća koja donosi crvenilo i naglašava osjetljivost dubinskih slojeva

Promjene u svakodnevici s dolaskom zime uključuju i one u našim beauty ritualima. Na koži, ponajprije na licu, odmah se vide razne promjene jer ona je konstantno izložena. Jedan od rituala je čišćenje kože, kojemu moramo posvetiti posebnu pažnju. Koža se zimi može toliko dubinski isušiti da se počne perutati.

Međutim, tu su neke stvari na koje treba obratiti pažnju jer naviknuti smo čistiti kožu lica dva puta na dan. No, američka dermatologinja Shereene Idriss ističe da time možemo narušiti kvalitetu kože lica.

Iako se koža može zimi često perutati, to ne znači da je trebamo pretjerano čistiti i ribati, veli liječnica, a prenosi Vecernji.

@shereeneidriss A face towel for every night of the week. How to wash your face the CORRECT way. More derm tips and tricks in my newest youtube videp up now ? #washyourface #cleansing #cleansingtips #facewash #cleanser #facetowel #dermatologist #shereeneidriss #dridriss @ShereeneIdriss ♬ original sound – EX7STENCE™

Savjetuje da preskočimo intenzivne rituale čišćenja, time ćemo smanjiti otpornost kože na zimsku svakodnevicu.

– Tijekom vrlo niskih temperatura čistite lice samo navečer, no ne i ujutro. Naime, ako pretjerate sa čišćenjem, zaštitna će funkcija kože tijekom niskih temperatura oslabjeti, što je može uništiti – komentirala je.

Savjetuje blage čistače sa sastojcima kao što su ceramidi i glicerin.

Oni koji imaju posebno osjetljivu kožu trebali bi izbjegavati sve formule s dodanim mirisima jer oni često mogu pogoršati iritaciju.

Zimi koža zna poprimiti sivi ton, no formula koju savjetuje to može spriječiti. Radi se o proizvodu kojeg možete napraviti sami.

– Napravite sami glicerinsku hidratantnu maglicu. Recept je jednostavan, u ljekarni nabavite nabavite 100 posto čisti glicerin i pomiješate ga u omjeru jedan prema četiri s vodom – otkrila je, piše The Sun.

Mješavinu možete držati u bočici s raspršivačem i nanositi po potrebi tijekom dana.

Ne zabravite uvijek razrijediti glicerin prije nanošenja, jer može imati neugodne nuspojave, uključujući osipe, upozorila je liječnica.

Savjetuje glicerin u vodi navečer, kako biste se ujutro probudili s mekanom kožom, poput bebine.

Ističe da preparat poput ovog vraća mekoću koži lica, naročito ovih dana kad su zabave i izlasci dio svakodnevice.

39-godišnja liječnica ima i vlastitu liniju za njegu kože, imena Pillow Talk Derm te na mrežama objavljuje videe sa savjetima.

Recept: Gotovi u 30 minuta – Ovo su najlakši keksi koje ćete ikada ispeći!

Share This Article