VIDEO Ukrajinu i Rusiju poharala megaoluja: Uništeni rovovi, vjetar čupao drveće, gradovi ostali pod vodom

Screenshot

Snažna oluja koja je pogodila jug Ukrajine i Rusije razorila je rusku obrambenu liniju na Krimu.

Objavljene su snimke snažne oluje koja je u nedjelju prošla preko poluotoka Krim, a zatim uništila ruske obalne obrambene linije na Krimu te prouzročila nestanak struje u 10 ukrajinskih regija.

Hitne službe u Odesi su na teren izašle više od 62 puta te je iz snijega iskopano 145 automobila, šest autobusa i pet vozila hitne pomoći. Također, na autocesti je zabranjeno prometovanje, a zbog snježne oluje zatvorena je toplana, izvijestio je Kyiv Independent.

Veliki dijelovi Ukrajine su pod upozorenjem zbog ekstremnih vremenskih uvjeta, a vjetrovi dosežu do brzine od 30 metara te se i danas očekuju snažne mećave.

“Uraganski vjetrovi brzine do 40 metara u sekundi čupaju drveće i uništavaju krovove. Mnogi distrikti Jevpatorije su poplavljeni, a javni prijevoz u Sevastopolju je zaustavljen. Oluja je stigla do Rusije, gdje u Anapi i Krasnodaru bjesne najjači vjetrovi”, stoji u objavi.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, na platformi X izvijestio je da su mnogi Ukrajinci bez struje i grijanja i da je više cesta zatvoreno. Geraščenko je ranije objavio snimke uništenja ruskih rovova na Krimu.

Olujno vrijeme prouzročilo je štetu i u ruskom gradu Sočiju, gdje je oštećena infrastruktura u gradskoj luci, a avioni koji su ondje jučer trebali sletjeti su preusmjereni u druge zračne luke. Nevrijeme se na jugu Rusije očekuje i danas te su u tijeku pripreme za obilne padaline, snijeg i vjetrove brzine od 40 metara u sekundi, piše dnevnik.hr.

Share This Article