Bijes u Izraelu: ‘Ja krvarim na fronti, a pogledajte kako on uživa. Netanyahu, gdje ti je sin?!‘

Yair Netanyahu Screenshot Instagram

‘Naša braća, naši očevi, sinovi, svi idu na bojišnicu, ali Yair još uvijek nije ovdje‘, rekao je jedan dragovoljac

Dok bjesni rat između Izraela i Hamasa, židovski narod je pozvao tisuće rezervista da podignu oružje i brane svoju domovinu. Do sada je u zemlju stiglo oko 360.000 rezervista. Međutim, usred ove masovne mobilizacije, neke trupe su postavile Benjaminu Netanyahuu ovo teško pitanje: ‘Gdje je vaš sin, gospodine premijeru?‘

Prema medijskim izvješćima, 32-godišnji Yair Netanyahu je na Floridi od travnja, što je iziritiralo brojne vojnike.

– Yair uživa u svom životu u Miami Beachu dok sam ja na prvoj liniji – citirao je The Times jednog vojnika, dragovoljca koji služi na izraelskoj sjevernoj bojišnici.

– Mi smo ti koji napuštamo svoj posao, naše obitelji, našu djecu, kako bismo zaštitili svoje obitelji kod kuće i zemlju, a ne ljudi koji su odgovorni za ovu situaciju – rekao je.

– Naša braća, naši očevi, sinovi, svi idu na bojišnicu, ali Yair još uvijek nije ovdje. To ne pomaže u izgradnji povjerenja u vodstvo zemlje”, nastavio je.

Još jedan rezervist, koji se iz SAD-a vratio u Izrael, ostavivši tamo posao i obitelj, također je izrazio istu zabrinutost.

– Nema šanse da ostanem tamo i napustim svoju zemlju, svoj narod, u ovom kritičnom trenutku. Gdje je premijerov sin? Zašto nije u Izraelu? To je trenutak koji najviše ujedinjuje nas kao Izraelce u našoj novijoj povijesti i svatko od nas trebao bi biti ovdje upravo sada, uključujući premijerova sina – rekao je.

Yair, koji je završio srednjoškolsko obrazovanje u kazalištu, ispunio je svoju obaveznu vojnu službu u Izraelu radeći u jedinici glasnogovornika IDF-a, umjesto da preuzme borbenu ulogu.

Izraelski građani dužni su služiti vojsku kada navrše 18 godina, pri čemu muškarci služe 32 mjeseca, a žene 24 mjeseca.

Nakon prve službe, mnogi pojedinci mogu biti pozvani da služe u pričuvnim postrojbama do dobi od 40 godina ili više, posebno u slučaju izvanrednog stanja na nacionalnom nivou, tijekom kojeg mogu biti raspoređeni uz redovite trupe u vrijeme sukoba.

Ovi rezervisti također ispunjavaju neborbene dužnosti, što znači da Yairov nedostatak iskustva na prvoj liniji nije ga automatski izuzeo vojne službe, piše Jutarnji.hr.

‘Odlučna pobjeda‘: Ovo je izraelski plan, ulaze u Gazu, vojska će primijeniti novu strategiju

‘Odlučna pobjeda‘: Ovo je izraelski plan, ulaze u Gazu, vojska će primijeniti novu strategiju

Izrael objavio izvorne snimke masakra: ‘Ovo su zabilježile kamere s tijela hamasovaca‘

Share This Article