Pet neočekivanih dobrobiti ljetovanja odvojeno od partnera

Foto: Pexels

Jeste li kada ljetovali odvojeno od svog ljubavnog partnera? Bilo da to odlučite s namjerom ili jednostavno ne možete dobiti godišnji odmor u isto vrijeme, ljetovanje odvojeno od partnera zapravo može učiniti čuda za vašu vezu.

Evo na koje načine.

1. Više se usredotočujete na druge odnose
Kako starimo, tako naša sreća više ne ovisi o tome imamo li partnera ili ne, pokazalo je istraživanje objavljeno u The Journal of Gerontology, autora Anne Boger i Olivear Huxholda, nego o tome kakvi su naši odnosi s drugim ljudima. Imati prijatelje i osjećati se kao dio zajednice ono je što je presudno za sreću.

U dugoj vezi lako je na neki način postati ovisan o partneru. To postane navika, a da toga nismo ni svjesni. No odlazak na ljetovanje s prijateljima ili čak rodbinom omogućit će vam da uložite vrijeme i u druge odnose u svome životu.

2. Možete uživati u onome što vas zaista zanima
Mnogi partneri nemaju iste popise želja kada je u pitanju ljetovanje. Dok jedan možda želi samo ležati na plaži tjedan dana, drugi možda želi aktivniji odmor. I upravo je odvojeo ljetovanje prilika da dobijete ono što želite. Lako je moguće da vas s prijateljima povezuju jednaki interesi pa je to prilika da barem na nekoliko dana uživate punim plućima, bez da imate osjećaj da svoju drugu polovicu morate vući na nešto protiv njegove volje.

3. Imate priliku sagledati moguće izazove u vezi iz druge perspektive
I u najčvršćim partnerskim odnosima događaju se svađe i problemi. Ne postoji ljubavna veza bez problema. Osim toga, nijedan par ne može biti zajedno 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Prije ili kasnije takvim će tempom doći do nesuglasica, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Zato je odvojeno ljetovanje dobra prilika da se odmaknete od svega i da dobijete drugačiju perspektivu na vaš odnos. Moda čete shvatiti da su izazovi za koje ste mislili da su veliki zapravo nebitne sitnice. Možda ćete shvatiti da ste pretjerali u nekoj svađi. A možda ćete i shvatiti kako je došao kraj odnosu. Kako god bilo, s odvojenog ljetovanja vratiti ćete se sigurniji u ono što želite.

4. Oboje ćete imati koristi od odvojenosti
Odvojeno putovanje u vezi je uživanje koje se proteže u oba smjera. Kada vaš partner ode bez vas, to znači da i vi možete uživati u malo vremena za sebe. Na primjer, kada vas nema kod kuće, to je prilika da partner igra igrice, druži se s dečkima i radi sve ono što je možda zapostavio u posljednje vrijeme.

U međuvremenu, vi možete raditi ono što inače ne radite s njim. No to ne znači da uvijek morate putovati odvojeno. To je samo nekoliko dana odvojenosti zbog kojih ćete još više cijeniti zajedničko vrijeme. Putovanje s partnerom i putovanje bez partnera ne isključuju jedno drugo. Naprotiv, jedno drugo čine boljim iskustvom.

5. Dolazak kući bit će slađi
Povratak s ljetovanja nikome ne pada lako. Više nema one euforije koju smo osjećali prije puta i gotovo da se grozimo povratka na posao i svoju rutinu. Međutim, ako vas kod kuće čeka voljena osoba, povratak će biti mnogo bezbolniji. Štoviše, veselit ćete se dolasku kući. Jednako vrijedi i u obrnutom slučaju. Odvija se potpuno drugačija dinamika od one kad se oboje odnekud vrati kući. Osim toga, možete razviti i neki svoj ritual nakon povratka kući poput zajedničkog odlaska na romantičnu večeru i prepričavanja svih dogodovština s odmora.

Recept: Tjestenina s kobasicama i umakom od rajčice

Share This Article